El Govern concedeix els premis del Turisme de Catalunya al F.C. Barcelona i al restaurador de Roquetes Joan Amaré

query_builder   13 novembre 2007 14:00

event_note Nota de premsa

El Govern concedeix els premis del Turisme de Catalunya al F.C. Barcelona i al restaurador de Roquetes Joan Amaré

. Els guardons del Turisme de Catalunya reconeixen la trajectòria de 22 professionals, empreses i entitats del sector que han contribuït al desenvolupament del turisme al país

. El Futbol Club Barcelona rep la Placa d'Honor per la seva contribució a la projecció internacional de Barcelona i Catalunya

. Joan Amaré Gisbert, propietari del restaurant Casa Amaré de Roquetes (el Baix Ebre), rep el guardó per la seva exemplaritat professional

. També s'atorguen deu Medalles del Turisme i deu Diplomes turístics a persones i entitats destacades


El Govern ha acordat avui la concessió de la Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2007 al Futbol Club Barcelona i la Medalla d'Honor a Joan Amaré, propietari del restaurant Casa Amaré de Roquetes (el Baix Ebre). Els premis del Turisme, que el Govern atorga des del 1981, inclouen a més la concessió de la Medalla del Turisme de Catalunya i del Diploma Turístic de Catalunya a un total de 20 guardonats més, entre personalitats, empreses i institucions que han contribuït especialment en el desenvolupament del turisme al país.

Pel que fa al Futbol Club Barcelona, l'entitat ha rebut la Placa d'Honor per la seva contribució a la projecció internacional de Barcelona i Catalunya, de les quals ha esdevingut un notable reclam turístic. Amb el premi es vol reconèixer també la llarga trajectòria del club, iniciada a finals del segle XIX. Des d'aleshores, ha esdevingut un referent esportiu de Barcelona i Catalunya, així com un element identitari cultural i social. Fora del país, el F. C. Barcelona també s'ha convertit en un dels exponents de Barcelona i Catalunya més coneguts arreu del món.

En aquest sentit, Turisme de Catalunya, organisme adscrit al Departament d'innovació, Universitats i Empresa, i el F.C. Barcelona mantenen un acord de col.laboració per tal d'aprofitar les sinergies entre les dues institucions per promoure la destinació Catalunya. Aquest vincle ha permès organitzar presentacions turístiques amb operadors a ciutats d'Europa, Àsia i Amèrica on l'equip ha jugat els seus partits de pretemporada i de Lliga de Campions. La imatge gràfica de la marca "Catalunya" ha format part de l'equipament del primer equip. A més, el FC Barcelona ha pres part de les accions promocionals de Turisme de Catalunya.

Medalla d'Honor per a Joan Amaré

El propietari del restaurant Casa Amaré de Roquetes i delegat comarcal del Baix Ebre de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona, Joan Amaré Gisbert, ha estat guardonat amb la Medalla d'Honor del Turisme per la seva exemplaritat professional i la seva cooperació als interessos turístics de Catalunya.  El Restaurant Amaré, fundat el 1940, ha promogut l'interès cultural, històric i turístic del municipi de Roquetes amb l'edició del llibre "Amaré. 50 anys de Roquetes" dedicat a l'activitat social i històrica del municipi i la promoció de la pasta típica anomenada "la punyeta de Roquetes". A més, actualment la Guia Michelin inclou el restaurant a les seves pàgines amb la distinció "Big Gourmand".

D'altra banda, Joan Amaré col.labora amb la sostenibilitat, les noves tecnologies, participa en programes i campanyes desenvolupades des de l'ajuntament i altres administracions, així com en la formació i pràctiques dels alumnes del curs de cuina i sala de l'Institut  "Joaquim Bau". Des de l'any 1998 fins al 2006 ha estat president de  la comissió de turisme de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa.

Deu Medalles del Turisme i deu Diplomes Turístics

 El Govern també a acordat atorgar la Medalla del Turisme de Catalunya a les persones següents:

. Josefina Soley i Rimblas, del càmping El Pasqualet, de Caldes de Montbui. 
. José Maria Martínez i Pérez, de l'agència de viatges Abacco Internacional (Abacco-Tax Tours, S.A.) de Barcelona.
. Antoni Mas i Fortuny, del restaurant la Ferreria i altres negocis de restauració, de Barcelona. 
. Jesús Pallarès i Bach, de l'hotel Can Boix, de Peramola. 
. Joan Masó i Prunell, d'hostaleria Marsol, de Lloret de Mar. 
. Pere Bahí i Fàbregas, del Restaurant La Xicra, de Palafrugell. 
. Andreu Soldevila i Casals, de l'hotel Majestic, de Barcelona. 
. Enric Aragonès i Poch, de la cadena Golden Hotels, de Pineda de Mar. 
. Valentí López i Sorribes, de l'hotel Villa Retiro, de l'Aldea. 
. Estanis Tomàs i Albesa, de Lo Molí de les Rosquilles, de Masdenverge. 
 

Pel que fa al Diploma Turístic de Catalunya, el rebran les següents empreses i institucions:

 . Grimaldi Tour Operator, de Nàpols. 
. Restaurant l'Oliana, de Barcelona.
. Gremi d'Ostaleria dera Val d'Aran, de Vielha-Mijaran. 
. Apartaments Dreams (Plagesco,S.L.), de Girona. 
. Hotel Els Puis, d'Esterri d'Àneu. 
. Hotel Samba, de Lloret. 
. Hotel La Siuranella, de Siurana. 
. GSM Conference Limited, de Londres. 
. Anigami Adventures & Events, de Manlleu. 
. Parc Arqueològic Mines de Gavà (Institut Municipal de Gestió del Patrimoni Cultural i Natural), de Gavà. 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined