El Govern aprova els ajuts per a la vacunació obligatòria de llengua blava

query_builder   16 setembre 2008 14:14

event_note Nota de premsa

El Govern aprova els ajuts per a la vacunació obligatòria de llengua blava

  • La vacunació és l’única eina per a l’eradicació d’aquesta malaltia al bestiar boví
 
 
El Govern ha aprovat avui l’autorització la despesa que comportarà la concessió dels ajuts per la vacuna obligatòria de la llengua blava en el bestiar boví i la corresponent campanya de vacunació en boví, oví i cabrum de Catalunya per al 2008 per prevenir aquesta malaltia. En breu s’aprovaran les bases reguladores d’aquests ajuts i les normes tècniques per al desenvolupament de la campanya de vacunació.
 
El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) promou una línia d'ajuts a la vacunació de llengua blava com a mesura preventiva, en el marc de l’obligatorietat de la vacunació d’aquest tipus de bestiar contra el virus que causa aquesta malaltia a Catalunya. La vacunació és l’única eina per a l’eradicació de la llengua blava en el bestiar boví. És una patologia de declaració obligatòria a la Unió Europea.
 
La llengua blava està avançant ràpidament als altres estats membres de la UE i també a l’Estat espanyol. Aquest avanç i l'elevat nombre de moviments d'entrada a les nostres explotacions, sobretot de bestiar boví procedent de mercats del nord de l’Estat i de països com França, ha determinat que s’hagi pres la decisió de vacunar el bestiar boví, oví i cabrum per tal de protegir-lo contra aquesta malaltia.
 
Aquests ajuts es destinen a les agrupacions de ramaders de vaquí que tinguin establerts concerts de sanejament amb el DAR, i a les agrupacions de defensa sanitària de bestiar boví que duguin a terme el programa de vacunació de llengua blava i estiguin reconegudes pel Departament. L’import màxim de l’ajut és de 2,14 euros per cap en el cas de bovins reproductors de més de dotze mesos, i d’1,28 euros per a bovins reproductors de menys de dotze mesos i bovins d’engreix, amb un mínim per explotació de 53,50 euros.
 
En el cas del bestiar oví i cabrum, el finançament de l’aplicació de la vacuna s’inclou dins del contracte de servei d’assistència veterinària per a l’execució de la campanya de sanejament ramader a Catalunya. L'import màxim de l'ajut per cap de bestiar d’oví i cabrum reproductor serà de 0,80 euros amb un mínim per explotació de 32,10 euros.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined