El Govern aprova les bases d'execució del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya 2008-2012

query_builder   6 maig 2008 13:59

event_note Nota de premsa

El Govern aprova les bases d'execució del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya 2008-2012

  • El document detalla les condicions que han de complir els ens locals beneficiaris, així com les actuacions subvencionades
El Govern ha aprovat el decret que estableix les bases que han de complir els ens locals subvencionats pel Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) 2008-2012, les actuacions subvencionades i el règim jurídic per a l’execució del PUOSC per a aquest període.
 
Concretament, el decret detalla les bases d'execució del PUOSC 2008-2012 del programa general, dels programes específics de municipis petits, nuclis i àrees residencials de baixa densitat, i de dinamització i equilibri territorial. A més, concreta els programes específics de biblioteques i d'infraestructures de telecomunicacions, els d'àmbit provincial i comarcal i preveu els programes específics que es puguin executar en un futur.
 
El decret també exposa les obligacions dels ens locals beneficiaris, la contractació de les actuacions, els canvis de destinació i anualitat, l’encàrrec de gestió per a la contractació i l’execució de les actuacions, la documentació administrativa, la determinació de l'import de les subvencions, la gestió de les subvencions, l’execució de les actuacions, les modificacions, el pagament de les subvencions, l’avançament de contractació i execució, les operacions de crèdit, la liquidació de la subvenció i la posada en servei, el seguiment i la liquidació del Pla, els romanents, la divulgació i la protecció de dades.
 
El Govern aporta 600 milions d’euros al PUOSC dels propers cinc anys. Aquesta xifra permetrà finançar al voltant de 5.000 actuacions municipals, entre les quals, per primera vegada, s’inclouen les obres de suport a infraestructures de telecomunicacions, que passen a ser considerades serveis bàsics per a la població.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined