El Govern destina 10,65 milions d'euros a les obres de millora de la planta de compostatge de Santa Coloma de Farners

query_builder   30 setembre 2008 13:48

event_note Nota de premsa

El Govern destina 10,65 milions d'euros a les obres de millora de la planta de compostatge de Santa Coloma de Farners

•    La planta dóna servei a tota la comarca de la Selva i quan acabin les obres tindrà una capacitat de tractament de 17.500 tones anuals
El Govern concedirà una subvenció al Consell Comarcal de La Selva a través de l’Agència de Residus de Catalunya per al finançament de les obres de millora i adequació de la planta de compostatge de Santa Coloma de Farners. L’import total de la subvenció, acordada a la reunió de Govern d’aquest matí, és de 10.647.570 euros, que assumeix íntegrament l’Agència com a part del seu contracte programa 2006-2010 amb la Generalitat de Catalunya.
 
La planta de compostatge de Santa Coloma de Farners dóna servei a la comarca de la Selva i, un cop reformada, la seva capacitat anual de tractament serà de 17.500 tones: 12.500 de restes de menjar i 5.000 de restes de poda i jardineria. L’any 2007, la planta va tractar 9.000 tones de restes de menjar. Aquesta instal·lació s’emmarca al Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió dels residus municipals de Catalunya 2005-2012.
 
Aquest Pla preveu, des d’ara i fins al 2012, la construcció de noves plantes de tractament de residus, i la millora de les existents. A més de la millora de la planta de compostatge de Santa Coloma de Farners, el Pla preveu dues instal·lacions més a la comarca de la Selva, concretament, a Lloret de Mar. Es tracta de l’ampliació del dipòsit de residus municipal i de la construcció de la nova planta de tractament de resta.
 
Aquestes infraestructures permetran recuperar i aprofitar al màxim els residus que no s’hagin separat prèviament. La implantació d’aquestes plantes de tractament té com a elements clau la prevenció, la recollida selectiva i el tractament de tots els residus.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined