NOMENAMENTS

query_builder   6 maig 2008 13:59

event_note Nota de premsa

NOMENAMENTS

El Govern ha nomenat avui Jordi Menéndez i Pablo com a nou secretari general adjunt de la Presidència; Albert Capelleres com a nou director de l'Oficina del Govern, i Dolors Canals com a nova directora general de Qualitat Normativa, tots dos també del Departament de la Presidència.
 
 
Jordi Menéndez i Pablo, secretari general adjunt de la Presidència
 
Llicenciat en Ciències de l’Educació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat director de Psicologia i Psicopedagogia de la divisió iberoamericana de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
 
Fou el coordinador de les escoles bressol de Sant Cugat en la seva creació. L'any 1983 es fa càrrec de la direcció del Patronat de Guarderies de Barcelona.
 
La seva vinculació amb el món de la política s’inicià l’any 1974 quan va ingressar al Moviment Socialista de Catalunya (MSC) de Joan Raventós. Va participar en tot el procés d’unificació del socialisme català que va donar lloc, l’any 1978, al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). Dins el partit, fou delegat de Política Educativa de 1980 a 1984, membre de l’Executiva Nacional de 1984 a 1990 i primer secretari dels socialistes santcugatencs fins a l’any 1999.
 
Ha estat director general al Ministeri d’Educació, conseller de la Corporació Catalana de Ràdio Televisió de Catalunya i vocal del Patronat de La Marató de TV3. Ha estat director general de Difusió Corporativa i, des de desembre de 2006, director general de Relacions Externes.
 
 
 
Albert Capelleras González, director de l’Oficina de Govern
 
Nascut a Barcelona el 24 de juny de 1965.
 
Llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha realitzat un doctorat de dret públic a la Universitat Pompeu Fabra.
 
En l’àmbit professional, ha estat funcionari de l’escala superior d’administració general del cos superior d’administració de la Generalitat de Catalunya. Ha realitzat tasques d’assessorament jurídic amb diversos nivells de responsabilitat a la Direcció General de Relacions amb l’Administració de Justícia del Departament de Justícia i ha estat responsable d’assessoria i recursos de la Subdirecció General de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica del Gabinet Jurídic de la Generalitat (2000- 2002). Ha estat responsable jurídic de la Direcció General de Mitjans Audiovisuals del Departament de la Presidència, cap de l’Assessoria Jurídica de l’Institut Català de la Salut .
 
Des de 2003 és advocat de la Generalitat. Concretament ha estat advocat adscrit a la Subdirecció General de Qüestions Constitucionals del Gabinet Jurídic de la Generalitat. Des de 2004 ha estat advocat en cap del Departament de la Presidència.
 
 
 
Dolors Canals i Ametller, directora general de Qualitat Normativa.
 
Nascuda a Banyoles, l’any 1967.
 
Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, diplomada en estudis de Postgrau en “Dret Immobiliari i Dret Urbanístic” a la Universitat Pompeu Fabra i doctora en Dret per la Universitat de Girona.
 
És professora titular de Dret Administratiu a la Universitat de Girona des de maig de 2003. També ha impartit docència a la Universitat de Perpinyà, amb la que col·labora com a membre del Institut Catalan de Recherche en Sciences Sociales i del Institut Franco-Catalan Transfrontalier, al Màster sobre Gobierno Local y Administración Pública Municipal y Estatal del Colegio de Jalisco a Guadalajara (Mèxic), i a la Universitat Oberta de Catalunya, on va ser tutora dels Estudis de Dret.
 
És membre del Institut de Dret Públic de Barcelona, on participa en les activitats del Observatori del Marroc. Ha participat en diversos projectes d’investigació en matèria de Dret Administratiu, Dret del Medi Ambient i Dret Local. És autora de diverses publicacions i articles en diferents revistes jurídiques especialitzades. L
 
Va ser assessora jurídica a la Regidoria de Presidència del Ajuntament de Barcelona. Des de 2006 ocupa el càrrec d’assessora de la Secretaria d’Estat de Relacions amb les Corts –actual Secretaria d’Estat d’Assumptes Constitucionals i Parlamentaris- del Ministeri de la Presidència.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined