Pesca

El Govern obre línies de préstecs per a armadors i pescadors per fer front a la parada temporal

query_builder   8 febrer 2011 13:39

event_note Nota de premsa

El Govern obre línies de préstecs per a armadors i pescadors per fer front a la parada temporal

 
  • S’avancen així les prestacions d’atur que han de percebre els mariners afectats i l’ajut a la paralització de la flota d’arrossegament
 
El Govern ha acordat autoritzar l’Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA) a obrir una línia de préstecs per avançar les prestacions d’atur que han de percebre els mariners afectats per la parada temporal, corresponent a l’any 2011. Els armadors beneficiats són els de la flota d’arrossegament dels ports de Blanes, Roses, Palamós, Llançà, el Port de la Selva, Arenys de Mar, Mataró i Sant Pol de Mar. El Govern també ha autoritzat l’ICCA a obrir una línia de préstecs per avançar l’ajut per a l’esmentada paralització temporal.
 
La línia de préstecs per avançar les prestacions d’atur que han de percebre els mariners afectats per la parada temporal té un import global de 447.000 euros. El tipus d’interès serà fix igual al 4% anual, a 5 mesos de termini. No s’aplicarà la comissió d’estudi i la d’obertura serà del 0,25 % de l’import formalitzat. A més, el Govern es fa càrrec de la bonificació de les despeses notarials de formalització, de la comissió d’obertura i dels interessos que es produeixin. L’import d’aquest ajut és de 9.650 euros.
 
D’altra banda, la línia de préstecs per avançar l’ajut per a la paralització temporal 2011 de l’activitat pesquera de la flota d’arrossegament dels esmentats ports té un import global de 734.474 euros. Els armadors hauran d’acreditar també que la inactivitat de l’embarcació ha estat motivada pel Pla de paralització aprovat per Resolució de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims.
 
L’ICCA concedirà aquests préstecs a un tipus d’interès fix igual al 4% anual, amb un termini màxim d’un any amb amortització de capital i venciment d’interessos al final del termini. En aquests préstecs tampoc no s'aplicarà comissió d'estudi i la d'obertura serà del 0,5% de l'import formalitzat. El Govern aportarà 36.450 per despeses notarials de formalització, de la comissió d’obertura i dels interessos que es produeixin durant el termini d’aquests préstecs.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined