Justícia

El Govern modifica les limitacions en matèria de despeses de personal de l'Administració de justícia

query_builder   8 febrer 2011 13:45

event_note Nota de premsa

El Govern modifica les limitacions en matèria de despeses de personal de l'Administració de justícia

 
  • Aquest Acord del Govern permetrà cobrir fins a un 50% dels llocs de treball vacants dels jutjats i del personal de reforç per garantir el funcionament de l’Administració de justícia, com ja es va autoritzar en el cas del personal docent i sanitari
 
El Govern ha aprovat una modificació de les limitacions establertes en matèria de despeses de personal del Decret pel qual s’estableixen els criteris d’aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a aquest any mentre no siguin vigents els de 2011, en relació amb el personal al servei de l’Administració de justícia, per permetre cobrir les places vacants o els llocs de reforç fins a un màxim del 50%.
 
En matèria de despesa de personal, que ja compta amb una reducció del 5% en el pressupost prorrogat de 2010, durant aquest exercici s’aplicarà, a més, la reducció del 10% prevista en els pressupostos de 2011.
 
Aquesta modificació permetrà dotar unes 125 de les 259 vacants que han resultat de la presa de possessió del nous funcionaris procedents de l’oposició del cos de tramitació processal i administrativa. Alguns d’aquests funcionaris prestaven serveis com a interins d’aquest o d’altres cossos i van prendre possessió el passat 24 de gener. La modificació també permetrà dotar una part de les noves vacants que es produeixin durant els mesos de pròrroga pressupostària i renovar una part dels llocs de reforç, per atendre les necessitats més urgents.
 
En alguns casos es podran tornar a nomenar com a interines les persones que han estat desplaçades per la presa de possessió de funcionaris i altres casos es nomenaran interins inscrits en la borsa de treball.
 
En tractar-se de cossos estatals, un gran nombre de funcionaris en els concursos de trasllat canvien de destinació a altres comunitats autònomes i es produeix un desequilibri en relació amb aquells que s’incorporen provinents de la resta de l’Estat. Això comporta que als òrgans judicials de Catalunya hi hagi més vacants que han de ser cobertes per interins que a la resta de l’Estat.
 
L’actual organització dels jutjats i tribunals fa que en algun centre de treball hi hagi poques dotacions d’un cos determinat o fins i tot una única dotació, per la qual cosa el no cobriment de cap vacant, no permetria el normal funcionament de l’òrgan judicial.
 
El Departament de Justícia ha demanat novament el compliment de l’Estatut vigent en matèria de personal. Això permetria reduir el volum d’interinatges en l’Administració de justícia, ja que en aquest moment les convocatòries es fan de forma coordinada a tot l’Estat i les que ara es resolen corresponen a convocatòries de les ofertes d’ocupació pública de 2008 i acumulades de 2009-2010.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined