El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha visitat avui la família de Santi Santamaria per expressar-los personalment el seu condol i el del president de la Generalitat de Catalunya.
El conseller ha recordat Santamaria “com un artista de la creativitat, un creador, amb un gran nombre d’interessos que anaven més enllà del gastronòmic, interessos sobre la llengua catalana, sobre el conjunt de la cultura del país...”. En aquest sentit, ha ressaltat també “la seva destacadíssima figura professional com a cuiner que des de la singularitat va saber projectar la cuina catalana, els productes propis de la cultura catalana a tot el món. Santamaria reunia en la seva figura singularitat i universalitat”.
Santi Santamaria, propietari del restaurant Can Fabes, i primer cuiner català distingit amb tres estrelles Michelin, va morir ahir als 53 anys d’edat durant un viatge a Singapur. Nascut a Sant Celoni el 1957, va ser guardonat Premi Nacional de Gastronomia de la Generalitat l’any 2009 per la seva tasca de divulgació en aquest àmbit.