• El portaveu recorda que “és un tema central d’aquesta legislatura” i que el Govern té un “calendari de treball pel 2012”
  • El Govern celebra que el conjunt de les forces catalanes comparteixin que la reducció del dèficit “no pot carregar-se sobre les esquenes de la Generalitat”
El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha reclamat avui que Catalunya pugui disposar d’un pacte fiscal propi que li permeti recaptar els seus propis impostos assegurant que amb la negociació “o ens en sortim o morim”. Ho ha fet durant la seva visita al Mercat Figueter de Capellades, on ha constatat que “la realitat econòmica d’aquests moment ens ho fa plantejar amb aquesta contundència”. Homs ha subratllat les dificultats que suposa per Catalunya “que en una crisi econòmica com aquesta resulta que li treuen cada any un 10 per cent dels seus recursos” i ha afegit que “això és com anar a una cursa i que et lliguin les dues cames i posar-te a córrer”.
 
El portaveu ha recordat que el pacte fiscal “és un tema central d’aquesta legislatura” i que “el govern ha plantejat amb l’estat un calendari de treball per al 2012”. “Està clar que si durant aquest any això no té un desenllaç algunes decisions s’hauran de prendre” ha reblat Homs afegint que “és de sentit comú”. De moment, “el govern està centrat en els mesos que vindran i després ja en parlarem”.

“Celebrem coincidir amb tot l’arc parlamentari” en referència a l’objectiu de dèficit
El portaveu també ha fet referència a la relaxació de l’objectiu del dèficit de l’estat que s’ha situat al 5,8% i no al 4,4% inicial, i ha celebrat que el conjunt de les forces catalanes donin suport a les tesis de la Generalitat que “l’esforç per pagar el deute i quadrar els pressupostos no pot carregar-se  sobre les esquenes de la Generalitat, que és qui té la major de competències de l’estat del benestar”. Homs ha titllat la mesura de l’estat d’”error” i ha dit que “celebrem coincidir amb tot l’arc parlamentari”.
 
El “dinamisme” dels pobles de Catalunya
El portaveu ha aprofitat la seva visita al Mercat Figueter per aplaudir el “dinamisme dels pobles i viles de Catalunya que s’explica per la perseverança de tanta gent per plantar cara a les situacions adverses “.