• Ho ha fet després d’una reunió que ha mantingut amb els diferents grups parlamentaris i amb les entitats Òmnium Cultural i Somescola.cat
  • Les reunions s'han previst perquè el Tribunal Superior de Justícia ha anunciat que avui facilitaria la resolució respecte al català com a llengua vehicular a l’escola
Reunió 07.03.12
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat que “la llengua és l’eix vertebrador del nostre país” i que el model lingüístic a l’escola és un tema “d’alta importància pel propi Govern”. Rigau ha fet aquestes declaracions després d’una reunió de treball que ha mantingut aquesta tarda amb els grups parlamentaris que avalen la Llei d'educació de Catalunya i posteriorment amb les entitats Òmnium Cultural i Somescola.cat. Aquesta reunió s’ha convocat perquè avui s’esperava la resolució del Tribunal Superior de Justícia  sobre el recurs presentat pel Govern contra la interlocutòria que exigeix complir la sentència del Tribunal Suprem que obliga a què el castellà sigui llengua vehicular a l'escola.
 
Rigau ha explicat que durant la reunió de treball amb els grups parlamentaris s’ha analitzat el títol II de la LEC (Llei d’educació de Catalunya), que és el que regula el règim lingüístic del sistema educatiu perquè en “volíem conèixer el contingut i les coincidències”. La consellera ha remarcat la “unanimitat” que hi ha hagut entre els diferents diputats presents a la reunió: Neus Munté de CiU, Daniel Font del PSC, Dolors Camats d’ICV-EUiA, Anna Simó d’ERC, Uriel Bertran de SI i .
 
La titular d’Ensenyament ha conclòs que, en tractar-se d’un tema de “màxima importància”, s'esperarà a conèixer el contingut de la sentència abans de fer cap declaració: “entenem que el més correcte és no fer cap valoració fins conèixer la sentència. Volem ser respectuosos amb el procés de deliberació".
 
 
 
 
07 de març de 2012

2  

Imatges

Reunió 07.03.12 (1)

Reunió 07.03.12 (1) 3770

Reunió 07.03.12 (2)

Reunió 07.03.12 (2) 3911

1  

Fitxers adjunts

Tall de veu consellera Rigau

Tall de veu consellera Rigau
MP3 | 441