El president Mas al Palau
El president Mas al Palau de la Generalitat
 
 
·        El cap del Govern expressa la seva prudència a l’hora de valorar la decisió de l’alt tribunal a l’espera de conèixer el text íntegre de la sentència 
 
·        Mas defensa el model català com  a “bo i correcte per a la cohesió del país” i mostra la seva convicció i compromís en defensa de la llengua catalana
 
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha valorat aquest migdia, “des d’un punt de prudència i precaució a l’espera de llegir el text complet” la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) emesa avui sobre el model d’immersió lingüística en català a l’escola. El president ha afirmat que amb la resolució “no cal tocar el nostre model” i ha assegurat que “som on érem i no ens mourem d’aquí, que vol dir que el model en català com a llengua vehicular a l’escola catalana es manté íntegrament i que aquest model és bo”.
 
El cap del Govern ha insistit, en les seves declaracions, que “el nostre model d’immersió, en el qual creiem, és correcte, i ja preveu excepcions a les lleis actuals pel que fa al primer ensenyament quan alguna família demana una major atenció en llengua castellana”. “Si cal afinar alguna coseta es farà –ha afirmat- però el model en el seu conjunt, que és el que interessa al país, entenem que no cal tocar-lo perquè la sentència no l’altera en qualsevol cas”.
 
Mas, que ha reiterat que “la satisfacció l’haurem d’expressar quan haguem conegut la  lletra petita de la sentència”, considera que l’alerta s’ha de mantenir, però, sobretot “la convicció i el compromís”. “Tenim la convicció que el que estem fent és correcte per a la cohesió del país”, ha afegit. I ha reblat “cal fer una defensa més explícita i contundent a favor de la llengua que està en inferioritat de condicions i és el català. Aquesta és la nostra convicció i el nostre compromís”.
 
El president ha fet aquesta valoració davant els mitjans de comunicació, a l'acabament de l'acte institucional del Dia Internacional de les Dones, celebrat al Palau de la Generalitat.