• El cap de l'Executiu visita avui l'Alt Empordà i el Gironès
El president Mas ha visitat l'empresa figuerenca Ceres Roura
El president Mas ha visitat l'empresa figuerenca Ceres Roura
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat la importància del model d’immersió lingüística català, avalat per la sentència que ahir va emetre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Durant la inauguració del Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer, aquest matí a Figueres, el cap de l’Executiu ha assegurat que la resolució “va reafirmar el que és un model que a Catalunya li convé especialment, també des del punt de vista de la cohesió”, tot i que ha advertit que “amb sentència o sense ella” això ja hauria succeït.
 
En la mateixa línia, el cap del Govern ha afirmat que a vegades s’oblida que “darrere del coneixement i del domini de la llengua pròpia de Catalunya, que és el català i no pas una altra, també hi ha un aspecte de cohesió important i d’igualtat d’oportunitats”. També ha subratllat que el fet que totes les persones tinguin accés a un “coneixement directe i complet de l’idioma del país que configura la seva fesomia, la seva personalitat i la seva identitat, és un tema cabdal”.
 
En el decurs d’aquest acte, el president Mas ha explicat que la visita que avui fa a Figueres coincideix amb el trinomi format per “formació, cohesió i feina”, que “és on ha de posar l’accent el nostre país”. El president ha admès que, tot i els temps de dificultats que vivim, “s’hi està posant l’accent, sabent que és un aspecte clau en un moment en què la societat està en part desconcertada, confosa i, fins i tot, desesperançada”.
 
El mandatari català també ha volgut aprofitar la seva intervenció per fer un reconeixement als docents pel seu “esforç addicional a l’assumir, en un moment tan complicat de país, la necessitat d’incorporar al sistema educatiu noves fornades de gent jove”. A més, ha fet esment a “l’actitud positiva de la majoria de gent del país” que entén la situació actual i que “no està disposada a tirar la tovallola, sinó que està disposada que el país segueixi avançant”.
 
El cap de l’Executiu ha continuat el seu programa per les terres gironines visitant l’empresa Ceres Roura, que enguany celebra el seu centenari. Artur Mas ha posat el negoci figuerenc com a exemple “dels valors que l’han portat a poder defensar-se i anar-se obrint de portes enfora”. Així, ha volgut destacar la necessitat de les empreses de projectar-se exteriorment i ha assegurat que “l’ambició de moltes empreses catalanes és molt gran i la capacitat de competir internacionalment cada cop és més evident”.
 
El president de la Generalitat fa avui una visita institucional a les poblacions de Figueres i de Fornells de la Selva, a l’Alt Empordà i el Gironès, respectivament, acompanyat del delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús.
 
Després de visitar al llarg del matí el Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer, l’empresa Ceres Roura, el Centre Cívic Marca de l’Ham i l’Ajuntament de Figueres, a la tarda es desplaçarà a Fornells de la Selva, on visitarà l’Ajuntament i l’empresa ServeisWeb.

2  

Imatges

Visita a l'empresa Ceres Roura

Visita a l'empresa Ceres Roura 762

Visita al centre de formació Ferran Sunyer i Balaguer

Visita al centre de formació Ferran Sunyer i Balaguer 432