• Artur Mas i Kris Peeters s’han reunit aquesta tarda a la seu del Govern flamenc a Brussel·les
Els presidents de Catalunya i Flandes davant la seu del Govern flamenc a Brussel·les
Els presidents de Catalunya i Flandes davant la seu del Govern flamenc a Brussel·les

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el seu homòleg a Flandes, Kris Peeters, s’han reunit aquesta tarda a la seu del Govern flamenc a Brussel·les per explorar vies que aprofundeixin en les relacions de col·laboració i amistat entre tots dos països. En acabar la trobada, el president Mas ha assenyalat que ha explicat a Kris Peeters que “com Flandes, Catalunya és un país molt obert, el territori més obert de l’Estat” i ha afirmat que “és un goig poder cooperar amb un territori tan avançat com el flamenc”. Per la seva banda, el president Peeters ha dit que Catalunya i Flandes “són dos països amics amb dues economies molt similars”.

Durant la compareixença informativa per valorar l’entrevista, Artur Mas també ha destacatla mentalitat oberta de Catalunya i la voluntat d’incrementar la nostra innovació i la nostra recerca”.

Aquesta trobada s’ha emmarcat en el viatge oficial que ha fet avui el cap de l’Executiu a Brussel·les, el quart que fa com a president de la Generalitat. Artur Mas també s’ha reunit amb el president del Parlament Europeu, Martin Schulz, a qui ha demanat col·laboració per aprofundir en el reconeixement de la llengua catalana a Europa. Al matí, el president ha participat en una reunió del grup Quatre Motors per a Europa amb eurodiputats, durant la qual ha defensat una Política Agrària Comuna que tingui en compte les condicions i característiques de cada territori de la UE.
                                                                         

1  

Imatges

Presidents

Presidents 787