• El cap de l’Executiu ha visitat aquest matí l’Ametlla del Vallès, on ha inaugurat l’escola bressol “L’Ametller” i ha visitat l’empresa Lamigraf
  • Mas assegura que els dos reptes més importants de Catalunya són “la creació d’ocupació i augmentar el nostre èxit escolar"
 
El president de la Generalitat ha inaugurat l'escola bressol
El president de la Generalitat ha inaugurat l'escola bressol
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha denunciat aquest matí que algunes de les decisions que el Govern central està prenent en matèria d’educació “estan complicant més la vida de la Generalitat”, que ja ha vist, ha dit, minvada la seva capacitat de resposta a causa de les actuals dificultats econòmiques. “Aquestes decisions faran que ens arribin molts menys recursos i ens haurem d’espavilar tots sols”, ha assegurat.
 
Artur Mas ha fet aquestes reflexions en el decurs de la inauguració aquest migdia de l’escola bressol de titularitat municipal “L’Ametller”, al municipi de l’Ametlla del Vallès. Prèviament a aquest acte, el cap de l’Executiu ha visitat l’Ajuntament del municipi i també l’empresa Lamigraf, dedicada a la fabricació de paper decoratiu aplicada a la indústria del moble.
 
En el decurs del seu parlament inaugural, el president ha detallat algunes de les decisions de l’actual i de l’anterior Govern central que afecten  l’àmbit de l’educació a Catalunya. “El Govern anterior va eliminar la seva aportació al programa de col·laboració Generalitat-Estat pel que fa a l’ensenyament de 3 a 6 anys”, ha explicat Artur Mas. “Això no va ser una retallada, sinó una super-retallada”, ha subratllat, a més d'afegir que "l’actual Govern ha eliminat totalment el programa de col·laboració amb la Generalitat pel que fa a les escoles bressol”.
 
En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha lamentat que “en un temps no podrem fer més escoles bressol com aquestes, haurem d’aprofitar les que tenim, públiques i privades, perquè la manca de recursos ens obliga a concentrar-nos en el que és l’ensenyament obligatori”.  “Aquesta situació –ha assegurat el president- “ens obligarà a fer pinya entre tots i a conservar allò que tenim”.Tots hauríem d’actuar amb sentit de país, mirant una mica menys per nosaltres i una mica més per la col·lectivitat, actuant amb generositat i sabent que a alguna cosa haurem de renunciar”, ha reclamat.
 
El president ha destacat en un altre moment del seu discurs el binomi empresa-escola com el més important. “Els dos reptes més importants que tenim a Catalunya són crear ocupació, i això ho fan gairebé sempre les pimes, i augmentar el nostre èxit escolar, perquè les nostres xifres d’atur i de fracàs a l’escola doblen les europees”, ha manifestat. En aquest sentit, el cap de l'Executiu ha alertat que “un país que estigui ancorat en un atur alt i un fracàs escolar massa alt és un país que té el futur en part amenaçat”.
 
El president Mas ha inaugurat aquesta escola bressol acompanyat de l’alcalde de l’Ametlla del Vallès, Andreu Gonzàlez, i del delegat del Govern a Barcelona, Salvador Jorba. Abans d’aquest acte, el president ha fet una visita institucional a l’Ajuntament, on s’ha reunit breument amb els regidors i ha signat al Llibre d’Honor.
 
L’escola bressol “L’Ametller” té una capacitat per a 70 nens de 4 mesos a 3 anysi disposa de menjador, cuina i rebost i sala polivalent. Les instal·lacions del centre han estat pensades per donar una funcionalitat polivalent als espais i permeten un ús flexible d’aquests.
 
 
Visita a l’empresa Lamigraf
 
La visita del president de la Generalitat a l’Ametlla del Vallès s’ha iniciat a l’empresa Lamigraf, dedicada a la fabricació de paper decoratiu, aplicat a la indústria del moble. El cap de l’Executiu, acompanyat del soci principal de l’empresa, Josep Colomer, i del seu director general, Albert Llovet, ha fet un recorregut per les instal·lacions d’aquesta fàbrica.
 
Un cop finalitzada la visita, Artur Mas s’ha adreçat als responsables de l’empresa als quals ha agraït l’esforç per tirar endavant la fàbrica, tot i els moments de dificultats actuals, i ha lloat la vocació innovadora i exportadora de Lamigraf.
 
En aquest sentit, el president ha afirmat que “tot i ser un tema molt important, ajuda més al futur de Catalunya el que passa amb la petita i mitjana empresa que el que passi en una empresa gran a l’Argentina ”. “El futur ens el juguem amb aquests tipus d’empreses i amb aquests tipus d’iniciatives com a Lamigraf”, ha declarat.
 
El cap de l’Executiu ha refermat la vocació del Govern d’ajudar les petites i mitjanes empreses i ha assegurat que "no tot el que s’ha de resoldre ha de ser amb diners, també pot ser amb decisions”. En aquesta línia, el president ha alertat que en els propers mesos “vindran moments complicats i ens caldrà resoldre els nostres problemes amb els nostres esforços, cosa que pot provocar algunes tensions, però espero que com a país tinguem les idees clares i fem pinya”.
 
En el decurs del seu parlament, el president ha parlat en to distès d’una anècdota personal que el relaciona amb Lamigraf. Mas ha explicat que fa 30 anys li havien fet una entrevista de treball en aquesta mateixa empresa. “Això és un fet poc conegut - ha dit-, jo no ho explico habitualment i tampoc el resultat d’aquesta entrevista perquè potser algú podria pensar que no mereixo ser president de Catalunya”, ha afegit fent broma. El president ha explicat que en aquella època ell treballava en una empresa on dirigia la secció d’exportació i estava pendent de si el traslladaven a Madrid, “però en aquell moment ni a la meva dona ni a mi ens venia de gust anar a Madrid, així que vaig enviar una sèrie de currículums i una de les empreses que em va contestar va ser aquesta, encara que després no va ser possible; potser gràcies a això després em vaig dedicar a una altra cosa” ha manifestat.
 
L’empresa Lamigraf, creada fa 35 anys, compta amb 200 treballadors i es troba en la cinquena posició d’impressors a nivell mundial. L’any passat, l’empresa va produir 200 milions de metres quadrats de paper i exporta el 75% de la seva producció. A més de la factoria de l’Ametlla del Vallès, des del 1988 Lamigraf disposa d’una altra fàbrica a Bönen (Alemanya).
 

2  

Imatges

Visita a l'empresa Lamigraf a l'Ametlla del Vallès

Visita a l'empresa Lamigraf a l'Ametlla del Vallès 402

Inauguració de l'escola bressol "L'Ametller", a l'Ametlla del Vallès

Inauguració de l'escola bressol "L'Ametller", a l'Ametlla del Vallès 437