• El cap de l’Executiu ha lliuratla Medalla d’Or de la Generalitat a l’historiador Josep Maria Ainaud de Lasarte i al lingüista Antoni Maria Badia i Margarit
  • Artur Mas ha destacat “la contribució excelsa a l’esperit patriòtic nacional” dels guardonats
El president Mas i la presidenta del Parlament amb els dos guardonats
El president Mas i la presidenta del Parlament amb els dos guardonats
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lliurat la Medalla d’Or de la Generalitat a l’historiador i polític Josep Maria Ainaud de Lasarte i al lingüista Antoni Maria Badia i Margarit. En la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha destacat que quan es fan homenatges com aquest “estem fent de Catalunya un país millor, un poble millor i una nació millor”.
 
Durant l’acte, que ha tingut lloc al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, el president Mas ha manifestat que els guardonats “han fet i fan una contribució excelsa a l’esperit patriòtic nacional” i ha afegit que quan es reconeixen aquestes persones i les seves trajectòries “estem invertint en nosaltres mateixos, en el propi país”
 
Artur Mas ha remarcat “la solidesa intel·lectual i la gran formació” de Josep Maria Ainaud de Lasarte i d’Antoni Badia i Margarit, als quals s’ha referit com a “pous de ciència”. També ha subratllat la seva “fervent catalanitat, presidida pel seu talent i la seva fidelitat al país”.
 
El president Mas ha volgut destacar també la cultura del treball dels guardonats, el seu compromís cívic i de país i la seva projecció internacional. En aquest sentit, ha afirmat que “ens podem sentir orgullosos, com a catalans, d’aquestes persones que tenen aquest reconeixement de portes enfora”.
 
El cap del Govern ha qualificat l’homenatge com un “acte de justícia” i “carregat d’emoció”, d’aquells que “a tots plegats ens omplen interiorment”. Les més de 200 persones que omplien el Saló Sant Jordi han ovacionat tots dos guardonats en diferents ocasions. Entre els assistents es trobaven la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, així com els consellers de Cultura, Ferran Mascarell; d’Educació, Irene Rigau; de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries.
 
 La Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya és la màxima distinció honorífica que atorga l’Executiu per reconèixer les persones i col·lectius que amb la seva aportació hagin prestat serveis rellevants, destacats, eminents o extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.
 
El Consell Executiu va decidir el passat mes de març concedir la màxima distinció honorífica del Govern a Josep Maria Ainaud de Lasarte (Barcelona, 1925) en reconeixement a la seva destacada trajectòria com a historiador i a la seva contribució rellevant a la continuïtat del país, des d’una sostinguda fidelitat als millors valors cívics. De la seva banda, la distinció atorgada al professor Antoni Maria Badia i Margarit (Barcelona, 1920) és per la seva destacada trajectòria en l’àmbit de la lingüística i per haver contribuït a prestigiar, des d’una activitat acadèmica influent, la llengua i la cultura catalanes al món.
 
 

1  

Vídeos

Vídeo íntegre de l'acte de Lliurament de la Medalla d'Or de la Generalitat