• La proposta de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre suposa només una tercera part del cabal ecològic proposat per la Generalitat de Catalunya

 

  • Tampoc des de la Confederació es tenen en compte els diferents escenaris en funció dels règims hídrics anuals
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat avui al Parlament de Catalunya que es presentaran al·legacions i propostes alternatives i fonamentades al Pla Hidrològic de l’Ebre, que va presentar fa aproximadament un parell de setmanes la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. Cal tenir en compte que el Pla Hidrològic de l’Ebre està en tràmit i, per tant, es poden proposar modificacions. Recoder ha anat més enllà i ha avançat que, en última instància, haurà de ser Europa qui vetlli pel compliment de la normativa.
 
En aquest sentit, el titular de Territori i Sostenibilitat ha anunciat que el 25 de maig es reunirà la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre, on s’abordarà a fons la proposta de cabals ambientals de la CHE i es definiran possibles accions.
 
Des de la conselleria de Territori i Sostenibilitat es considera que la proposta de cabals de la CHE és insuficient –suposa només una tercera part del cabal ecològic proposat per la Generalitat de Catalunya- i que incompleix de manera clara els criteris que estableix la Directiva marc de l’aigua europea.
 
Tampoc es tenen en compte els diferents escenaris en funció dels règims hídrics anuals (la Confederació presenta una única xifra per tot l’any i la Generalitat n’aporta 3 en funció de l’època). Recoder considera que a l’Ebre “no li sobra aigua” i que cal fer una nova proposta de cabals per evitar la regressió del delta i la salinització del tram final de l’Ebre.  

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 40