• El Govern constata la “grandíssima coincidència en què el sistema de finançament és clarament insuficient”, segons el portaveu
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha tancat la roda de contactes amb totes les forces representades al Parlament de Catalunya per sumar esforços pel pacte fiscal.
 
El portaveu del Govern ha remarcat la coincidència de tots els grups polítics en què el finançament de la Generalitat i, per tant, del país és clarament insuficient. Homs ha dit que “no hi ha cap força política a Catalunya que no tingui clar que hi ha problema greu de finançament al nostre país, que hi ha un dèficit que ens porta a una situació de no disposar dels recursos que ens són propis per pagar allò que ens és propi, que és la política de l’estat del benestar”.
 
Segons Homs, en aquestes converses prèvies també s’ha constatat la necessitat que Catalunya disposi d’un model propi ja que “aquí hi ha un cert taló d’Aquil·les de la situació col·lectiva, de la nostra economia. Generem prou esforç fiscal i prou recursos a través dels impostos que paguem com per disposar d’un estat del benestar amb més diners dels que tenim o amb menys retallades que hauríem de fer”.
 
De les reunions prèvies també es desprèn la necessitat que Catalunya se senti compromesa amb la solidaritat, ja que el que hi ha avui “no és solidaritat sinó una imposició”, ha afegit Homs.  
 
La cimera sobre el pacte fiscal es farà el proper dimecres, 30 de juny, a les 17.00 hores al Palau de la Generalitat. Segons el portaveu, aquesta trobada ha de servir per posar en comú les diferents propostes i aproximar posicions, i confia que aquesta línia de treball amb recorregut.

1  

Fitxers adjunts

Homs al Parlament

Homs al Parlament
JPG | 420