Tothom té clar que amb el model de finançament actual, no anem enlloc. Entre la població catalana fa temps que se sap: 9.004 euros per família i any que se’n van i no tornen! A la política, almenys en alguns partits, la cosa té un altre ritme. Però sembla que finalment se n’estan adonant. Millor per a tots.
 
Ara hem d’escriure les bases d’un nou model. Tenim un mes i mig per fer-ho, i un bagatge de més de 30 anys d’aixecades de camisa per part de governs espanyols de tots colors. No podem repetir errors d’altres ocasions. Sabem que en aquest terreny l’Estat incompleix sistemàticament els acords i les lleis. Per això resulta ridícul que encara hi hagi veus a Catalunya que adverteixin de no generar frustració amb el tema del Pacte Fiscal. Però si la frustració ja la tenim des del moment que consignen al pressupost 759M€ i després no els paguen. I aquest és, per desgràcia, només un exemple. Quines galtes!!
 
Si els bascos i navarresos defensen tots, sense excepció, el concert econòmic. Si un model com el concert econòmic és possible, i de fa temps, dins l’Estat espanyol. Si un model així ofereix tants bons resultats... Per què no trobem la manera, tots plegats també, de defensar un model propi per a Catalunya que ens sigui profitós i que no ens faci dependre de l’arbitrarietat del govern espanyol de torn? Vinga va! Que ens falta poc!!!