• Durant la sessió de control, al Parlament, el cap de l’Executiu ha agraït al PPC i a ICV la seva actitud respecte al pacte fiscal
 
  • El president també s’ha referit al corredor ferroviari del Mediterrani i ha dit que “és la carta guanyadora que s’ha de jugar” perquè és on hi ha més del 50% de l’exportació de tot l’Estat
El president, aquest matí al Parlament
El president, aquest matí al Parlament
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat durant la sessió de control, que ha tingut lloc aquest matí al Parlament, que “no donarem les gràcies al Govern central perquè se’ns pagui a través d’unes bestretes per allò que és de Catalunya” i ha demanat a l’Executiu central que no vulgui fer entendre que “l’autonomia de Catalunya se salva per una actitud generosa d’un Govern del PP, perquè això no s’ho creu ningú”.
 
En resposta a preguntes del grup parlamentari del Partit Popular de Catalunya (PPC), el cap de l’Executiu ha afirmat que “si el Govern espanyol fa un pla per pagar proveïdors, ens hi acollirem” i que “si fa unes bestretes perquè les comunitats autònomes puguin atendre millor els pagaments a final de mes, ens hi acollirem”, però ha insistit que “no donarem les gràcies perquè ens estan avançant una part dels diners que ja són nostres”. En aquest sentit, Artur Mas ha demanat al PPC “una mica de prudència” en relació amb com presenten les coses des del punt de vista del Govern central respecte a Catalunya.
 
D’altra banda, el president Mas ha aprofitat la sessió de control per agrair als grups parlamentaris del PPC i d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) la seva actitud respecte al pacte fiscal. Pel que fa al PPC, ha agraït la seva “actitud no obstructiva”, després que aquest grup hagi assegurat que no votarà en contra de la proposta que surti del Parlament de Catalunya.
 
Corredor del Mediterrani
A preguntes del grup de Convergència i Unió (CiU), el cap del Govern s’ha referit a la importància del corredor ferroviari del Mediterrani com “una infraestructura que és clau, no només per a Catalunya, sinó per al conjunt de l’economia de l’Estat”. El president Mas ha afegit que caldria “apostar amb tota rotunditat” pel corredor del Mediterrani i ha criticat que els governs espanyols - l’actual i l’anterior - “han volgut jugar totes les cartes per quedar bé amb tothom” .
 
Artur Mas ha manifestat que en aquest moment “només es pot jugar a la carta guanyadora, que és el corredor ferroviari del Mediterrani, on hi ha més del 50% de tota l’exportació del conjunt de l’Estat, els centres industrials i la producció de riquesa més gran”.
 
Inspeccions d’Hisenda a Catalunya
Pel que fa als informes sobre el nombre d’inspeccions d’Hisenda que es fan a Catalunya, superior al d’altres comunitats, el president de la Generalitat ha assenyalat que “l’economia submergida s’ha de combatre, però estic segur que no és precisament a Catalunya on aquest fenomen és més evident dintre del conjunt de l’Estat”. Artur Mas ha demanat que es traslladi a la resta de l’Estat la “pressió inspectora que hi ha a Catalunya”.

1  

Imatges

President al Parlament

President al Parlament 359