Homs ha clausurat la Jornada Economia i Empresa del Baix Ebre

Homs: "Allò que ens convé com a país, d'una vegada per totes, és la clau de la caixa"

query_builder   15 juny 2012 14:52

event_note Nota de premsa

Homs: "Allò que ens convé com a país, d'una vegada per totes, és la clau de la caixa"

 

  • El portaveu del Govern celebra que socialistes i populars “s’obrin a parlar del pacte fiscal” i insta a “sincronitzar” la majoria social que existeix sobre el pacte fiscal en l’àmbit polític

 

  • Homs lamenta la “inquietud” que genera la “falta d’encert” del Govern espanyol a l’hora d’explicar el rescat financer i afirma que “els missatges d’esperança han d’estar fonamentats"

 

  • Homs ha clausurat la Jornada Economia i Empresa del Baix Ebre, una iniciativa que denota “el compromís inequívoc de molta gent del país de plantar cara a la situació”
 
  
“Allò que ens convé com a país, d’una vegada per totes, és allò que no hem disposat en tots aquests anys de democràcia, la clau de la caixa. Ens hem de concentrar en això com a país col·lectivament”. Així ho ha manifestat el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, qui ha reiterat la necessitat de “fer pinya” i “sincronitzar la gran majoria social” que existeix al voltant del pacte fiscal a l’àmbit polític.
 
“Hi ha una gran majoria política però encara hauria de ser més gran d’acord amb aquesta majoria social”, ha manifestat el portaveu del Govern, qui ha celebrat que finalment el PSC i el PP “s’obrin a parlar” del pacte fiscal, quan “mesos enrere deien que ni parlar-ne”. “Ara estan en la fase de fer iniciatives, plantejar iniciatives, propostes, celebrem que socialistes i populars s’avinguin a parlar d’aquest qüestió”, ha manifestat Homs.
 
 
‘Els missatges d’esperança han d’estar fonamentats’
 
“Cal fer un diagnòstic transparent de la situació i, al costat, introduir missatges d’esperança fonamentats”. El portaveu ha lamentat la “inquietud” que genera la “falta d’encert” de l’Estat a l’hora d’explicar a l’opinió pública el rescat del sistema financer espanyol. “Fa la sensació que no tenen prou encert a l’hora d’explicar-les o que no les acaben de fonamentar prou bé”, ha manifestat. “Quan la situació és complicada el primer que has de fer és reconèixer-ho i, en segon lloc, si tens possibilitats de sortir-te’n, saber-ho explicar. Això és el que fa el Govern de la Generalitat i diversos àmbits del país”. “Des del Govern creiem que hi ha fonaments per tenir esperances, ara els hem de saber fonamentar”, ha reblat.
 
 
Jornada Economia i Empresa del Baix Ebre
 
El portaveu ha tancat aquest migdia a Deltebre la Jornada Economia i Empresa del Baix Ebre, adreçades a empresaris i emprenedors i a la qual han assistit més de 300 persones. “Iniciatives com les d’avui ens demostren, més enllà de la preocupació, que hi ha un compromís inequívoc de molta gent del país de plantar cara a la situació”, ha manifestat el portaveu en la cloenda.
 
En les jornades han participat  com a ponents el catedràtic d’Economia de la UB, Germà Bel; el doctor en Economia de la UB, Ramon Tremosa; el doctor en Filosofia i professor d’Economia de la Columbia University i de la UPF, Xavier Sala i Martín, i el director del Màster en Direcció i Gestió d’empreses de la URV, Joan Ramon Alabart.
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined