Ortega

La vicepresidenta Joana Ortega viatja al Quebec per conèixer de primera mà el sector públic quebequès i els processos electorals i de participació

query_builder   27 juny 2012 12:13

event_note Nota de premsa

La vicepresidenta Joana Ortega viatja al Quebec per conèixer de primera mà el sector públic quebequès i els processos electorals i de participació

  • Es reunirà amb la vice-primera ministra del Govern del Quebec i amb el president de l'Assemblea Nacional d'aquell país
 
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, viatjarà al Quebec aquesta setmana per conèixer amb detall l’organització de l’administració pública i els processos d’agilització i simplificació del sector públic que es porten a terme en aquell país. Així mateix, també coneixerà la regulació quebequesa dels processos electorals i de participació, com són la llei electoral i de consultes, el cens electoral, la divisió electoral del territori, o la logística electoral, entre d’altres.
 
En el marc de les relacions de cooperació entre els governs de Quebec i Catalunya, formalitzades l’any 1996, el mes de novembre de l’any 2009 una delegació de la Direcció General Electoral del Quebec va visitar Catalunya per conèixer l’organització electoral catalana. En aquesta ocasió, és la vicepresidenta, acompanyada pel director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Joan Auladell, i el director del Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica, Enric Vendrell, la que es trasllada al Quebec per conèixer de primera mà la regulació quebequesa.
 
La vicepresidenta Joana Ortega es reunirà amb la seva homòloga quebequesa, la vice-primera ministra, Michelle Courchesne, que també té les competència en matèria d’administració i funció pública, per tractar sobre l’agilització i simplificació del sector públic. Així mateix, es reunirà també amb el president de l’Assemblea Nacional del Quebec, Jacques Chagnon.
 
Joana Ortega mantindrà un trobada, dijous, 28 de juny, al matí, amb membres destacats de la Direcció General d’Eleccions del Quebec, entre els quals el seu director, Jacques Drouin, i tot seguit participarà en la presentació ponència sobre la Llei electoral del Quebec.
 
A la tarda, la vicepresidenta participarà en la presentació “Les consultes populars al Quebec. Marc jurídic i experiències.” I al vespre es reunirà amb la ministra d’Immigració i de Comunitats Culturals, Kathleen Weil.
 
D’altra banda, divendres 29 de juny, la vicepresidenta Joana Ortega assistirà a la presentació “Mapa electoral del Quebec. Procés de delimitació de circumscripcions” i a la presentació “Establiment i manteniment de la llista electoral permanent al Quebec”.
 
La Direcció General Electoral del Quebec (DGEQ) és la institució que organitza, gestiona i controla els processos electorals provincials (eleccions i consultes populars) i dóna suport i assessorament a les eleccions municipals i a les eleccions als consells escolars. En les eleccions estatals (federals) no hi intervé. La Direcció General Electoral del Quebec és una institució independent, neutral, imparcial i no partidista i el seu director general és escollit pel Parlament (Assemblea Nacional).
undefined
undefined
undefined
undefined