• El portaveu també creu que el dictamen que el Consell de Garanties Estatutàries ha emès sobre la llei d’estabilitat pressupostària manifesta que la darrera reforma de la Constitució “va ser la gran amputació de l’autonomia financera”
 
El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha explicat en una entrevista a Els Matins de TV3 que el Govern està en converses amb les diferents forces polítiques de cara a la segona cimera del pacte fiscal, que se celebrarà dijous de la setmana vinent al Palau de la Generalitat. Homs ha assegurat que el Govern té la “percepció que hi ha hagut gestos per totes les parts” i que amb els grups parlamentaris està “mirant d’identificar coses que ens puguin sumar amb més força”.
 
El portaveu ha recordat el suport “evidentíssim” de la ciutadania i ha dit que la “unitat social” que hi ha actualment al país amb aquest tema “hauríem de traslladar-la a l’àmbit polític”, en què ja hi ha una “grandíssima majoria absoluta”. En aquest sentit, ha assegurat que cal “mirar si ampliem més” aquesta majoria i no descarta que d’aquí al 25 de juliol, quan el Parlament votaria la proposta de pacte fiscal, “alguns, que per raons que sigui no s’hi acaben de sumar”, ho acabin fent “d’una manera o altra”.
 
Pel que fa al dictamen que ha emès el Consell de Garanties Estatutàries sobre la llei d’estabilitat pressupostària, Homs creu que posa de manifest que la reforma de la Constitució del passat mes de setembre “va ser la gran amputació de l’autonomia financera”, concretament, un “canvi de paradigma del que era la lògica de l’estat de les autonomies en relació a la qüestió pressupostària i a l’autonomia financera”. També ha reconegut que el Govern no descarta recórrer la llei d’estabilitat pressupostaria al Tribunal Constitucional.