• Els projectes són de l’àmbit de les noves tecnologies (aplicacions per a mòbils i tauletes tàctics, videojocs) i de l’atenció al públic
El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, dóna suport a 34 projectes empresarials que impulsen l’ús del català, 31 d’aquests projectes són dels àmbits de les noves tecnologies (aplicacions per a mòbils i tauletes tàctils, videojocs, etc.) i els 3 restants estan relacionats amb l’ús del català en l’atenció al públic.
 
Aquesta línia de subvencions per fomentar iniciatives d’empreses adreçades a promoure l’ús del català s’ha convocat per primera vegada aquest 2012 i forma part d’una de les agendes d’impuls de l’ús del català que el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va presentar el desembre de 2011.
 
Dels 31 projectes que promouen serveis tecnològics n’hi ha 10 que consisteixen en aplicacions per a mòbil i tauletes tàctils de continguts diversos, com esport, llengües, turisme, adaptació de webs, etc. En l’apartat de programari de gestió empresarial es dóna suport a 8 projectes entre els quals hi ha programes de gestió i comptabilitat, videoguies per a itineraris turístics i desenvolupament de plataformes per a la creació d’aplicacions mòbils. Entre les iniciatives de difusió de productes tecnològics en català  hi ha 5 projectes de difusió d’audiovisuals i portals  sobre aplicacions en català. En l’apartat de jocs i videojocs en català es dóna suport a 3 projectes de videojocs per a joves i adults i un per a infants.  
 
Pel que fa als projectes destinats amb l’ús oral del català en l’atenció al públic, es dóna suport a recursos per a ús oral en el sector de l’hostaleria, espai web de foment del català en l’atenció a l’alumnat i una guia d’atenció al català per avaluacions de la formació.
 
Altres accions que la Direcció General de Política Lingüística porta a terme en l’àmbit empresarial són el programa "Català i empresa: ja estàs al dia", destinat a difondre els requisits lingüístics del Codi de consum. Així mateix, des del Punt d’atenció a l’empresa, un servei d’atenció a empreses i organitzacions per fomentar l’ús i el coneixement del català en l’àmbit professional.
 
Les altres subvencions que s’atorgen per fomentar l’ús del català s'adrecen, respectivament, a iniciatives d’entitats que promouen l’ús de la llengua catalana a Catalunya, i a iniciatives per augmentar les estrenes comercials de llargmetratges doblats o subtitulats en llengua catalana.