Homs Cat Ràdio

Homs: "Ens interessa que hi hagi una gran mobilització per la Diada? La resposta és clara i nítida, sí"

query_builder   3 setembre 2012 11:29

event_note Nota de premsa

Homs: "Ens interessa que hi hagi una gran mobilització per la Diada? La resposta és clara i nítida, sí"

  • En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, el portaveu del Govern assegura que “un 11S altíssimament reivindicatiu i molt mobilitzat” es llegirà com “una veu molt contundent” que reforçarà la negociació del pacte fiscal

 

  • Insta l’Estat a posar en marxa el Fons de Liquiditat el setembre i insisteix que “forma part de la solució" a la situació de les finances públiques catalanes
Catalunya Ràdio
 
“Ens interessa que hi hagi una gran mobilització l’Onze de Setembre? La resposta és clara i nítida, sí”. Amb aquestes paraules el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha subratllat la importància que la celebració de la Diada esdevingui “un clam contundent i unitari” de defensa “dels drets col·lectius i nacionals de Catalunya” de cara a la negociació del pacte fiscal amb l’Estat.
 
En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, el portaveu del Govern s’ha mostrat convençut que “un 11S altíssimament reivindicatiu i molt mobilitzat” es llegirà com “una veu molt contundent de Catalunya de voluntat d’afirmació i de reafirmació nacional”, la qual cosa reforçarà la negociació del president Mas sobre el pacte fiscal. És en aquest sentit que ha fet una crida perquè, “sense que ningú renunciï a res”, la Diada esdevingui “una expressió molt unitària del poble català”. “El que ha d’administrar l’endemà el Govern és el que s‘havia proposat fer, el pacte fiscal, amb aquesta força que li pugui donar una Diada tan reivindicativa i sobretot d’una grandíssima mobilització com la que es preveu”, ha afirmat Homs.
 
 
Els tres eixos del Govern

“Arribar a final de mes, fer reformes de la modernització dels serveis públics i fer tot el plantejament polític del pacte fiscal” són els tres eixos en què treballa el Govern aquesta legislatura. En aquest sentit, Homs ha reiterat el compromís del Govern de complir l’objectiu de dèficit fixat per aquest 2012 i ha instat novament l’Estat a posar en marxa el Fons de Liquiditat Autonòmica aquest mes de setembre. El Fons de Liquiditat, ha destacat el portaveu, “forma part de la solució” al problema de la situació financera de la Generalitat, que a la qual s’ha arribat per “haver estirat més el braç que la màniga i perquè Catalunya pateix una situació de dèficit fiscal brutal”.
 
“Hi ha un verb que no ens podem deixar imposar, el nosaltres demanem; els catalans no demanem, no demanem res que no sigui nostre”, ha sentenciat Homs en resposta a les critiques d’alguns presidents autonòmics.
 
Malgrat la “situació delicada” de les finances catalanes, el portaveu, ha volgut llençar un missatge d’optimisme a la societat catalana: “motius per pensar que d’aquesta ens en sortirem hi són, perquè hi ha fortalesa al país, voluntat política de sortir-se’n i disponibilitat a fer els sacrificis necessaris”.
 
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined