•    Homs ha destacat que els diferents actes de la Diada són la manera “d’expressar la veu d’un poble que no està conforme amb el que hi ha, que vol més, que vol més llibertat, i que a més s’expressa i ho fa de manera pacifica i ferma” .

•    ”El Govern està orientat en un rumb, que es el de la transició nacional de Catalunya”, ha asseverat. “Per tant, si aquesta és una manifestació que té èxit per la capacitat de mobilització, reforçarà tota aquesta via que ha anat emprenent el Govern”, ha afegit.

El portaveu Francesc Homs
El portaveu i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, juntament amb el vicepresident primer del Parlament, Lluis M. Corominas, ha assistit aquest matí a l’assaig dels actes institucionals que es faran demà al Parc de la Ciutadella. En declaracions als mitjans, Homs ha agraït a tota la gent la seva participació i dedicació en l’organització dels actes, entre ells el del Parc de la Ciutadella que, tot i que es un acte institucional "el protagonisme és de la gent que el fa i el fa possible".

El portaveu també ha llançat un segon missatge: una crida al conjunt de la població “perquè hi hagi una participació massiva demà a tots els actes”, tot subratllant que es faci “de manera cívica, amb aquest esperit democràtic i pacífic d’expressió de fortes conviccions que sempre fa el poble de Catalunya”. Homs ha afegit que els diferents actes de la Diada, tant els institucionals com els organitzats per la societat civil són la manera “d’expressar la veu d’un poble que no està conforme amb el que hi ha, que vol més, que vol més llibertat, i que a més s’expressa i ho fa de manera pacifica i ferma, davant de tothom qui ens observi”. El portaveu ha recordat que “gent de tot arreu estarà pendent demà del que fem a Catalunya i particularment del que farem al cap i casal de Catalunya, la ciutat de Barcelona.”

Segons el portaveu, “la impressió que tenim com a Govern, i el mateix President ho identificava al discurs d’investidura, és que Catalunya s’està movent” i “el president quan planteja la transició nacional del poble de Catalunya ho fa en aquest sentit”. Francesc Homs ha asseverat també que la manifestació de demà palesarà “com i cap a quin punt es mouen les coses” i ha destacat que el que és “important és que en aquest moviment s’ hi pugui anar incorporant absolutament tothom. El missatge de la manifestació és inequívoc, el sentit i la direcció també, i per tant és bo que s’hi vagi sumant com més gent millor.”

“El Govern està orientat en un rumb, que es el de la transició nacional de Catalunya” ha asseverat- “Per tant, si aquesta és una manifestació que té èxit per la capacitat de mobilització, reforçarà tota aquesta via que ha anat emprenent el Govern”, ha afegit.

En resposta a les declaracions dels president d’Extremadura, José Maria Monago, qui assegura que els diners que la Generalitat ha sol•licitat surten de la butxaca dels extremenys i dels espanyols, Homs ha apuntat que hem “de procurar no caure al mateix nivell d’aquest tipus de declaracions com a poble” i que “no ens podem deixar trepitjar” però que “en qualsevol cas hi responem d’una manera serena, cívica, però també contundent.”

El portaveu no ha volgut entrar en polèmiques sobre si ha canviat el sentit de la manifestació. “Som a la vigília d’un dia que tindrà una dimensió històrica”. Per això, creu que és bo que el missatge “sigui inequívoc”, amb l’orientació adequada, que tingui “aquesta visió d’afirmació pacifica i democràtica” del que es Catalunya i que “aglutini com més gent millor”, ha conclòs.