• El cap de l’Executiu demana que la manifestació d’aquesta tarda a Barcelona sigui “una gran mostra d’afirmació patriòtica, nacional, de projecte de futur i de gran civisme”
  • Artur Mas reclama que des de fora de Catalunya “s’escolti amb atenció el que diu, vol i sent Catalunya”
 
El president Mas durant la compareixça davant la premsa en l'acte institucional de la Diada
El president Mas durant la compareixça davant la premsa en l'acte institucional de la Diada
El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha assegurat aquest migdia que “si no hi ha un acord econòmic amb el govern central, el camí de Catalunya cap a la llibertat és obert” i la “prova clara” serà la manifestació d’aquesta tarda als carrers de Barcelona.
 
En resposta a un periodista de la BBC, durant la compareixença de premsa posterior a l’acte institucional celebrat al Parc de la Ciutadella, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, el president ha declarat que la voluntat del seu Executiu és “intentar aconseguir un acord amb el govern central” i, tot i que “no serà una negociació fàcil”, ha assegurat que farà el possible per “protegir Catalunya i donar al país les eines que necessita per construir el nostre futur nacional”.
 
 
Una gran mostra d’afirmació patiòtica
 
El president Mas ha demanat als ciutadans que la manifestació d’aquesta tarda sigui “una gran mostra d’afirmació patriòtica, nacional, de projecte de futur i de gran civisme” perquè ha assegurat que “qualsevol petita controvèrsia” que es pugui produir “serà magnificada per aquells que volen que això no surti bé”.
 
En aquest sentit, ha reclamat que “el nostre projecte, el nostre ànim i la nostra voluntat han de ser sobretot d’afirmació del que som i del que volem” i ha assegurat que el país té suficient potencial i projecte com per “no haver de plantejar les coses en el sentit de contraposar-nos o barallar-nos amb els altres”. “La força de l’afirmació pròpia ho pot vèncer tot”, ha reblat.
 
El cap del Govern ha reiterat que aquesta tarda no serà a la manifestació pel seu càrrec institucional, però ha assegurat que “no puc amagar el que és el nostre projecte, el nostre ànim i la nostra voluntat, i tot el que vagi en la línia d’una expressió catalana sense complexos i d’un projecte català amb majúscules que tendeixi cap a la plenitud nacional de Catalunya”.
 
Per aquest motiu, el cap de l’Executiu ha manifestat que “aniria bé que fora de Catalunya no només es prengui nota” del que passi aquesta tarda, “sinó que s’escolti bé el que s’està dient, el que es vol i el que se sent des de Catalunya”. Artur Mas ha subratllat que si es presta atenció i “es fa amb un ànim positiu” com el que inspira el projecte català, aleshores “potser el respecte que demana el país el podria arribar a trobar”. “Cal escoltar amb atenció el que és un clam de la societat catalana”, ha conclòs.
 

5  

Imatges

Compareixença del president

Compareixença del president 37

Els president Mas saluda als Mossos de Gala durant l'acte insitucional de la Diada

Els president Mas saluda als Mossos de Gala durant l'acte insitucional de la Diada 1015

El president Mas rep la senyera que oneja a l'acte institucional de la Diada

El president Mas rep la senyera que oneja a l'acte institucional de la Diada 765

Ofrena floral al momument de Rafael Casanova

Ofrena floral al momument de Rafael Casanova 1863

El president Mas durant la compareixça davant la premsa

El president Mas durant la compareixça davant la premsa 24