Foto de grup
El president amb els signants del conveni
 
  • El cap de l’Executiu ha presidit la signatura de l’acord entre l’Agència Tributària de Catalunya i les quatre diputacions
 
  • El president de la Generalitat ha assegurat que aquest conveni és “la primera llavor” del que ha de ser en el futur l’Agència Tributària de Catalunya
 
  • Artur Mas ha advertit que “procurarem que el pacte fiscal vagi endavant per la via de l’acord, però Catalunya farà el seu camí”
 
  • El president Mas ha manifestat que “espero que el president Rajoy ens escolti sense prejudicis, veient en la nostra proposta més una solució que un problema”
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui que “no considerem a ningú fora de Catalunya enemic nostre” i ha afegit que “voldríem no considerar-los ni tan sols adversaris, però volem construir el nostre propi projecte de país i volem el grau de llibertat que ens permeti construir-lo”.
 
El cap de l’Executiu ha insistit, aquest matí, durant la signatura de l’acord entre l’Agència Tributària de Catalunya i les diputacions provincials en matèria tributària,  que aquest “és un acte de suma, que no va contra ningú” i ha contraposat l’actitud catalana “positiva i de construcció” a les reaccions a nivell d’Estat d’aquests darrers dies, que ha dit que són “d’introduir por, d’amenaces, de renyar-nos i d’advertir-nos”.
 
El president Mas ha dit que aquesta “suma dels esforços” de les gestions tributàries de les diputacions i la Generalitat “pot constituir l’embrió i la primera llavor del que ha de ser en el futur l’Administració Tributària de Catalunya, en majúscules”.
 
En aquest mateix sentit, el president de la Generalitat ha situat aquest acord marc en la línia de creació d’estructures d’Estat pròpies que “Catalunya necessita”. El cap de l’Executiu ha recordat que algunes d’aquestes estructures s’han creat en aquests darrers 20 o 30 anys i ha posat com a exemple la televisió i la ràdio nacionals de Catalunya o els cossos de seguretat propis, però ha subratllat que “en l’àmbit tributari anàvem i anem coixos perquè la presència de l’Administració central de l’Estat es fa notar molt”.
 
El cap de l’Executiu ha emmarcat la signatura d’aquest acord de l’Agència Tributària de Catalunya amb les quatre diputacions com “un primer pas i una primera conseqüència del pacte fiscal” i de la resolució en aquest sentit que va votar el Parlament de Catalunya el passat mes de juliol.
 
El cap del Govern ha advertit que “procurarem que el pacte fiscal vagi endavant per la via de l’acord i de l’entesa, però hem de fer notar que Catalunya ha de fer camí i farà el seu camí”, perquè “no pot renunciar ni al seu present ni al seu futur”. “Si les catalanes i els catalans ho tenim clar i assumit, passi el que passi en les properes hores, dies, setmanes i mesos, aquest camí el podrem fer en la línia del que el país mereix i necessita”, ha reblat.
 
Artur Mas ha assenyalat que aquest conveni marc respon també a l’objectiu de “millorar el dia a dia” utilitzant “tots els instruments disponibles que té el país en aquest moment”. Així mateix, ha ressaltat la importància de reduir el nivell de frau fiscal en un moment en què els ingressos públics estan “tan ferits que repercuteix en tota mena de serveis públics” i ha afegit que “és important mentalitzar-se que en aquest moment una contribució general a les hisendes locals o catalana és protegir-se a un mateix”.
 
Entrevista amb el president Rajoy
En relació amb l’entrevista de demà amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, el president de la Generalitat ha avançat que defensarà el pacte fiscal “com a president del país i per mandat parlamentari i popular” i ha advertit que “espero que se’ns escolti atentament, sense prejudicis, veient en la nostra proposta més una solució que no pas un problema”.
 
 
S’adjunta més informació sobre el contingut del conveni.

 

2  

Imatges

Fotografia de grup

Fotografia de grup 1017

Foto signatura conveni

Foto signatura conveni 859

1  

Vídeos

Vídeo íntegre de l'acte

1  

Fitxers adjunts

Informació sobre l'Acord Marc

Informació sobre l'Acord Marc
PDF | 640