· El cap de l’Executiu diu que “hem d’aprendre a començar una nova vida com a país, plena d’il·lusió i compromís”
 
· Artur Mas ha participat aquesta tarda en la celebració del X aniversari de l’Institut Guttmann a Badalona
El president Mas jugant amb alguns dels pacients de l'Institut Guttmann
El president Mas jugant amb alguns dels pacients de l'Institut Guttmann
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat “d’etapa plena d’il·lusió i compromís” el camí futur de Catalunya i ha ressaltat que, ara, “tots plegats hem d’aprendre a començar una nova vida com a país”. Mas, que ha participat aquesta tarda en la celebració del X aniversari de l’Institut Guttmann a Badalona, ha volgut així fer seu també el lema de l’Hospital,  que és “ensenyar a començar noves vides”.
 
“El nostre país s’endinsa en un camí diferent del que ha estat en aquestes passades dècades, un camí que segur que està ple de dificultats, però també d’il·lusió i compromís per a molta gent”, ha afirmat el cap de l’Executiu. I ha continuat: “Estic segur que amb un gruix important de gent a Catalunya que hi cregui de veritat, amb majories prou àmplies que estirin en aquesta direcció, el nostre país, a més a més de sobresortir de les dificultats del dia a dia, que no és fàcil, entrarà en una etapa plena d’il·lusió amb la qual molts catalans se sentiran identificats”.
 
En aquest sentit, el president ha destacat que es tracta “d’un projecte col·lectiu, que no és mai d’una persona, d’un Govern, d’un partit o d’un altre, sinó del país en el seu conjunt.”. I ha afegit que, en la mesura en què “puguem contribuir a aquesta nova vida, serà un element potent d’identificació i d’estímul cap a uns objectius que no només són avançar en la nostra identitat, sinó viure millor”. “Hi ha molta gent a Catalunya que és plenament conscient que, d’una altra manera, el nostre país pot viure millor del que està vivint en aquest moment”, ha manifestat Artur Mas.
 
En un altre moment de la seva intervenció, el president Mas ha posat en relleu l’actitud positiva i generosa de l’Institut Guttmann per l’esforç d’adaptació que està fent a les actuals circumstàncies adverses del país. Pel cap de l’Executiu, Catalunya compta amb molts exemples com el d’aquest hospital, per això, ha assegurat que “el nostre país té prou energies, prou teixit associatiu i prou societat civil per donar la volta a una situació complicada”.
 
El cap del Govern ha presentat també l’Institut Guttmann com una bona mostra de col·laboració entre els poders públics i la iniciativa privada, i els ha agraït que “donin sortida i esperança a gent que en un moment de la seva vida viuen en circumstàncies adverses”.
 
L’Institut Guttmann, qualificat per la UE com un centre d’excel·lència tres vegades consecutives, és un hospital de referència per al tractament medicoquirúrgic i la rehabilitació integral de les persones amb lesió medul·lar, dany cerebral o una altra gran discapacitat d’origen neurològic. Creat el 1965 a Barcelona, es va traslladar a la seva actual ubicació, a Badalona, fa 10 anys.

2  

Imatges

Visita a l'Institut Guttmann

Visita a l'Institut Guttmann 531

Visita a l'Institut Guttmann

Visita a l'Institut Guttmann 628