• El cap de l’Executiu ha presidit l’acte commemoratiu del 125è aniversari de la Cambra de Comerç de Tarragona
 
  • Artur Mas ha assegurat que “si hi ha molta gent a Catalunya que té clar el perquè, el com ja el trobarem”
El president de la Generalitat i el de la Cambra amb els guardonats amb els Premis a la Internacionalització
El president de la Generalitat i el de la Cambra amb els guardonats amb els Premis a la Internacionalització
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta nit a Tarragona que “les coses grans es fan quan molta gent hi creu i empeny en la mateixa direcció”. El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha presidit aquesta nit l’acte commemoratiu del 125è aniversari de la Cambra de Comerç de Tarragona.
 
En el seu discurs el president s’ha referit a la conferència que ha pronunciat prèviament el trainer i coach holandès Mikah de Waart, que ha parlat sobre El combustible de la motivació i ha citat reiteradament la frase de Nietzsche “Qui té un perquè pot amb qualsevol com”. En aquest sentit, Artur Mas ha dit que “el més important no és que una persona tingui clar el perquè sinó que ho tinguem clar moltes persones” i ha afegit que “aquí hi ha la clau de l’èxit”. “Si a Catalunya hi ha molta gent que té clar el perquè el com ja el trobarem”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha posat com a exemple els 125 anys de la Cambra de Comerç de Tarragona, així com la mateixa història de Tarragona i de la Generalitat, de trajectòries que “acaben sent una realitat i quallen, sobreviuen i progressen” i ha dit que “si ha estat així és perquè moltes persones han fet pinya”.
 
En un altre moment de la seva intervenció, el president ha assenyalat que quan es parla d’arrels i d’identitat “s’ha de mirar no només el que tenim al darrere sinó que els que hi són avui tinguin un projecte d’identitat col·lectiva de cara al futur i si el projecte hi és i els objectius són clars existeix la possibilitat d’anar endavant i vèncer les dificultats”.
 
Durant la vetllada s’han lliurat els Premis a la Internacionalització a les empreses següents:
 
-       AEQT, organisme que aplega la majoria de les empreses químiques de Tarragona, Premi a la trajectòria empresarial internacional
-       Marina i Oriol, dedicada a l’elaboració i venda de vins i caves, Premi a l’empresa novella
-       Roidal, empresa familiar que fabrica roba de bany femenina, Premi a la petita i mitjana empresa exportadora
-       Idiada, companyia del sector de l’automoció especialitzada en les àrees d’enginyeria, assaig i homologació d’automòbils, Premi a l’empresa tecnològica
-       Estival Park, empresa d’hostaleria implicada en la promoció internacional de la Costa Daurada, Premi a la promoció internacional de Tarragona
-       Port de Tarragona, Premi a l’impuls de les infraestructures internacionals
 
El president Mas ha donat les gràcies i ha felicitat els premiats i ha subratllat la importància de la projecció exterior per a l’economia catalana, que ha definit com a “vital”. En aquest sentit, ha dit que “avui la nostra economia  és capaç de créixer més que el comerç normal i situar-se millor en el context internacional, a tot el món, no només en el context europeu”.
 

1  

Imatges

Fotografia de grup

Fotografia de grup 375