• La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, també ha assegurat que “tenim el dret i l’aval estatutari de dissenyar una escola catalana amb llengua i continguts”
  • La titular d’Ensenyament ha fet aquestes afirmacions després de les declaracions del Ministre Wert al Congrés
Declaracions 10.10.12
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que “hi ha una visió d'Espanya que és preconstitucional: estem davant d'una involució molt clara i explícita". Ha afegit que "volen una escola amb àmbits identitaris espanyols i en llengua castellana". Rigau ha fet aquestes afirmacions als mitjans després de les declaracions del Ministre Wert d’aquest matí al Congrés.
 
La titular d’Ensenyament ha assegurat que "es confirma que hi ha una ofensiva per canviar el model d'Estat d'una manera clara" i que “a Catalunya ja fa temps que s’estan saltant les competències i ara hi ha l’abordatge del camí identitari”. Ha remarcat que “ens volen convertir en província” i que "des del ministeri ara ja toquen el sistema identitari, veuen que se'ls hi escapa".
 
Rigau ha defensat que “tenim un Estatut que ha passat tots els tràmits i que, tot i els retocs, ens dóna com a competència compartida els plans d’estudis i no renunciarem a aquesta competència, la de determinar el currículum escolar de les nostres escoles”. També ha explicat que l’Estatut és una llei que pertany al bloc constitucional i, per tant,  “tenim el dret i l’aval estatutari de dissenyar una escola catalana amb llengua i continguts”.
 
Respecte a les acusacions del ministre Wert d’ocultar continguts, la consellera ha contestat que “a 2on de batxillerat ensenyem Història de Catalunya i Història d’Espanya, també ho complementem amb Història Contemporània, que Wert fa desaparèixer. Aquesta reducció només a Història d’Espanya ens sembla dirigista cap a un model de nació estat que volen implementar”. Rigau també ha declarat que “qui ha amagat la història de Catalunya i de la resta de nacionalitats espanyoles són ells mateixos” i s’ha demanat que "què s'explica de la història de Catalunya a un nen de Toledo o de Cadis? Res, això sí que és ocultament".
 
10 d’octubre de 2012

1  

Imatges

Declaracions 10.10.12

Declaracions 10.10.12 2791