El president Mas, durant la visita al Centre Logístic d'Schneider Electric
El president Mas, durant la visita al Centre Logístic d'Schneider Electric
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda que des de Catalunya “volem més poder de decisió per obrir-nos molt més, no per tancar-nos, i per poder decidir millor el que ens convé”. Artur Mas ha destacat, en aquest sentit, la importància de la logística com a “aposta fonamental a nivell de país”.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant la inauguració de l’ampliació del centre logístic d’Schneider Electric, situat a Sant Boi de Llobregat. Amb l’ampliació, que ha representat una inversió de 10 milions d’euros, la companyia arriba a 58.000 metres quadrats d’instal·lacions logístiques, des d’on es preveu que s’expediran quatre milions de línies de comandes per any de productes a Europa, Àsia, l'Orient Mitjà i Amèrica del Sud.
 
Artur Mas ha subratllat també la situació geogràfica i geoestratègica “privilegiada” de Catalunya, que “ens permet abastar una part significativa del món”, com Europa, la Mediterrània, el Nord d’Àfrica o l’Orient Mitjà. El president ha dit que “ara que es qüestionen tantes coses, cal tenir present que la nostra posició geogràfica no es pot moure i des d’aquí seguim tenint al nostre abast tot aquest món més proper, que és molt gran”.
 
El cap del Govern ha assenyalat que Catalunya “s’està convertint en una gran plataforma logística” i ha recordat que, a més del centre d’Schneider Electric, s’han inaugurat recentment la terminal de contenidors i el centre logístic de Damm al Port de Barcelona i estan en construcció cinc o sis centres més arreu del país, amb inversions de 200 o 300 milions d’euros cadascun. També ha remarcat la importància del port i de l’aeroport de Barcelona i ha reivindicat la necessitat de les infraestructures pendents per connectar millor aquests centres logístics.
 
Artur Mas ha finalitzat el seu parlament felicitant Schneider Electric i donant un missatge de confiança basat en “l’aposta d’obrir-nos amb les millors infraestructures possibles, amb poder de decisió, però sobretot amb mentalitat oberta i orientant-nos a l’exterior, que és on hi ha la principal batalla de cara als propers anys”.
 
El centre logístic de Sant Boi de Llobregat, que té una plantilla de 325 treballadors, s’ha convertit en el pas imprescindible de tots els negocis que Schneider Electric manté en tots els continents excepte Oceania i Amèrica del Nord. La proximitat al port i l’aeroport de Barcelona han estat factors clau en l’aposta d’Schneider Electric per Barcelona. L’ampliació, que converteix el centre logístic en el més gran de l’empresa a nivell global, ha comptat amb el suport d’Invest in Catalonia d’ACC1Ó, àrea d’atracció d’inversions de la Generalitat.
 
 

1  

Imatges

Visita Schneider

Visita Schneider 522