• El cap de l’Executiu adverteix que “tan importants com les estructures d’estat ho són les estructures de país"
  • Artur Mas ha presidit la presentació de l’ICFO al cos consular acreditat a Barcelona amb motiu del 10è aniversari del centre
El president Mas ha presidit la presentacíó de l'ICFO davant el cos consular acreditat a Barcelona
El president amb el cos consular a l'ICFO
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet avui una crida davant el cos consular acreditat a Barcelona perquè presentin Catalunya com “un país que vol tenir talent, una mentalitat oberta i presència al món”, quan els seus respectius països “els demanin informes sobre el que està passant aquí”.
 
Durant la presentació als diplomàtics del cos consular de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), amb motiu del seu desè aniversari, el cap de l’Executiu ha destacat que aquest centre representa bé aquesta “recepta d’èxit”, que “ens convé molt com a país per poder anar desenvolupant-nos de cara als propers temps”, i s’ha mostrat convençut que així ho corrobora el fet que en aquest centre treballi gent dels quatre continents i els millors científics de diferents països del món.
 
En el mateix acte, el cap del Govern ha explicat que Catalunya està fent una aposta molt rotunda per anar canviant el seu model productiu i invertint al mateix temps en el camp de la ciència, la investigació i la innovació, fet que assegura que s’ha aconseguit gràcies a la col·laboració  entre els estaments públics i la societat civil, que “han fet apostes molt profundes en el camp de l’excel·lència i la investigació de primer nivell”.
 
En aquest context, Artur Mas ha remarcat la importància de saber conjugar les estructures d’estat amb les estructures de país, ja que “l’estat no és una finalitat en si mateix, sinó un instrument al servei del que ha de ser un país sencer”. En aquest mateix sentit, ha afirmat que “les universitats, els centres de recerca i de transferència tecnològica i la indústria no són tant estructures d’estat com de país”.
 
El president ha destacat la necessitat de tenir estructures d’estat i ha dit que “Catalunya està en aquest debat en aquests moments”, però ha advertit que “tant o més important que això és tenir estructures de país”. Per això, ha afirmat que “Catalunya, com d’altres països d’Europa, està cada vegada més orientada a anar reforçant les estructures de país, malgrat les dificultats objectives que estem tenint”.
 
En la mateixa línia, el president ha assegurat que “malament quan la indústria, les universitats i els centres de recerca s’han convertit en estructures d’estat perquè vol dir que l’estat ho ha acabat decidint absolutament tot i ho ha acabat tenint gairebé tot en propietat”. “I normalment, als països en què les coses han anat així no han acabat gaire bé” - ha reblat. 
 
A l’acte de presentació del centre també hi han pres part el seu director, Lluís Torner; el rector de la UPC, Antoni Giró; el delegat del cos consular i cònsol general d’Itàlia, Daniele Perico, i l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes. També hi han estat presents el secretari d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement, Antoni Castellà, i el secretari d’Afers Exteriors, Senén Florensa, entre d’altres personalitats.
 
Nota: S'afegeix una llista amb la relació de cònsols que han assistit a l'acte.
 

1  

Imatges

El president amb el cos consular a l'ICFO

El president amb el cos consular a l'ICFO 759

1  

Fitxers adjunts

Llistat de cònsols assistents a la presentació de l'ICFO

Llistat de cònsols assistents a la presentació de l'ICFO
PDF | 138