govern

President Mas: "Les pensions estan garantides i si les pagués Catalunya podrien ser més altes"

query_builder   24 octubre 2012 12:58

event_note Nota de premsa

President Mas: "Les pensions estan garantides i si les pagués Catalunya podrien ser més altes"

  • El cap de l’Executiu explica que el president espanyol, Mariano Rajoy, li va assegurar que “no té cap percepció que Catalunya estigui  maltractada” en la reunió del passat 20 de setembre i que per això “no va obrir cap porta” al pacte fiscal
  • El president ha estat entrevistat aquest matí per Justo Molinero al programa “El Jaroteo” de Ràdio Teletaxi
El president Mas durant l'entrevista
El president Mas durant l'entrevista
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha denunciat  avui que "posar la por al cos de les persones amb el tema de les pensions no té perdó i és immoral". En una entrevista al programa "El Jaroteo" amb el presentador Justo Molinero a Ràdio Teletaxi, el president ha recordat que “a Catalunya, pel fet que hi ha més ocupació i els salaris segueixen sent una mica més alts que a la resta d’Espanya, les pensions estan més garantides que a l’Estat. És exactament a l’inrevés de com es planteja".
 
El cap de l’Executiu  ha explicat que  "les pensions d’avui s’estan pagant  amb les persones que treballen i que cotitzen en aquests moments", per la qual cosa "a Catalunya les pensions podrien arribar a ser, fins i tot, una mica millors", ja que aquí hi ha més treball que a la restat d’Estat i el salari mitjà és més elevat. En aquesta mateixa línia, Artur Mas ha explicat que si Catalunya hagués tingut una seguretat social independent aquesta hauria obtingut superàvit en tretze dels darrers quinze anys, i ha recordat que "el fonamental és que hi hagi treball i treballadors", perquè "la clau no està en un fons acumulat. El fons de reserva no dóna ni per sis mesos de pensions a l’Estat", ha reblat.
 
En un altre moment de l’entrevista i respecte a la reunió que el president de la Generalitat va mantenir amb Mariano Rajoy el 20 de setembre passat, Artur Mas ha assegurat que  tot i haver-se presentat amb un mandat del Parlament de Catalunya en el tema del pacte fiscal, el president del Govern espanyol "no va obrir cap porta", perquè "va dir que no hi havia res a parlar ni a negociar perquè ni ell hi creia". Davant les acusacions de xantatge per part de Mariano Rajoy, el president Artur Mas ha afirmat que "són excuses de mal pagador".
 
En la mateixa línia, el president Mas ha revelat que en la reunió, Rajoy li va dir que “Catalunya no està tan maltractada com dieu”, i  ha afegit que "nosaltres en prenem nota" i "si ells creuen que no està tan maltractada com diuen la majoria dels catalans, al final en aquest diàleg no hi ha punt d’acord". Per això, ha advertit que "el millor és intentar que hi hagi aquesta emancipació". No obstant, el cap de l’Executiu  ha assegurat que “això no vol dir trencament de llaços entre Catalunya i Espanya”, ja que "seguiran havent-hi lligams molt importants".
 
Respecte a la relació entre Catalunya i Espanya, el president ha explicat que “no es pot plantejar en termes de ruptura ni com un matrimoni trencat" i ha plantejat que "si un dia podem parlar de tu a tu amb l’Estat, potser el diàleg serà millor, perquè no hi haurà subordinació".
 
El cap del Govern ha advertit que "si totes les respostes del Govern espanyol a totes les peticions catalanes, sempre són “no”, no és d’estranyar que la societat catalana, d’una manera molt transversal, vagi evolucionant cap a allò que després dieu que us fa tanta por".  Pel president, “això no ha d’estranyar i no és cap amenaça, sinó descriure la realitat del que està passant a Catalunya”. I ha afegit que com a president de Catalunya "tinc l’obligació d'explicar-li la situació".
 
Finalment, Artur Mas també ha defensat la necessitat que Catalunya es pugui ocupar de les polítiques que afecten el dia a dia de la gent i retenir una part dels recursos que genera amb el seu propi esforç per viure millor. Per això, s’ha mostrat convençut de la necessitat que Madrid entengui que "la joventut de Catalunya aposta per un futur que passa per una Catalunya més autònoma, més independent fins i tot en termes de poder polític". "Hi ha una generació que està empenyent en aquest sentit i que té molt clar que no afluixarà, que vol anar cap aquí i que aquesta és la realitat", ha reblat.

1  

Imatges

El president Mas durant l'entrevista al programa "El Jaroteo"

El president Mas durant l'entrevista al programa "El Jaroteo" 1001

undefined
undefined
undefined
undefined