· El cap de l’Executiu ha presidit avui a Terrassa la Nit de l’Empresari 2012 organitzada per la Cecot
 
· El president ha assegurat que “cal que el poble es posi en marxa de manera conjunta”, per sobreviure, però també “per anar endavant i tenir un projecte il·lusionant”
El president Mas durant la seva intervenció a la Nit de l'Empresari 2012
El president Mas durant la seva intervenció a la Nit de l'Empresari 2012
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit aquesta nit que “el respecte a la voluntat popular expressada lliurament a les urnes i el diàleg constructiu són la base de la democràcia”, i ha demanat al president del Govern espanyol que apliqui aquests fonaments en  el procés que ara enceta Catalunya. Artur Mas ha manifestat que espera “un diàleg civilitzat” i “respecte escrupolós entre tothom”, i s’ha preguntat si, en el cas que a Catalunya “hi hagi un resultat inequívoc, contundent i clar”, serà “entès, escoltat i respectat” per part de les institucions espanyoles.
 
En aquest terreny de l’opinió pública, el president ha remarcat que Catalunya també té una altra oportunitat que no pot desaprofitar i que és “ensenyar les seves millors cartes respecte a la manera de fer les coses, a ella mateixa, a la resta de l’Estat, a Europa i al món”.
 
Que Catalunya estigui en l’escena europea i internacional és molt bo, però ens obliga a marcar distàncies respecte a tots aquells, fins i tot de casa nostra, que no es manifesten amb prou correcció, elegància o respecte”, ha declarat. I, en aquesta línia, cal que Catalunya no oblidi que, “en el com, és on hi haurà una gran distinció com a país, nació i poble”, ha reblat el president.
 
El cap de l’Executiu ha dit aquestes paraules en el marc de la Nit de l’Empresari 2012 organitzada per la Cecot, durant la qual ha entregat els Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial.
 
 
“Cal que el poble es posi en marxa de manera conjunta”
 
Durant el seu discurs, el president Mas ha reiterat que el procés cap a l’estat propi “no serà gens fàcil”, però que “quan un poble es posa en marxa i s’hi posa de manera transversal, aleshores moltes coses són molt simples”. En aquest sentit, el cap del Govern ha assegurat que “cal que el poble es posi en marxa de manera conjunta”, no només per sobreviure, sinó també “per anar endavant i tenir un projecte il·lusionant”, i ha remarcat que el que ens diferencia d’altres territoris del sud d’Europa i de l’Estat és que Catalunya, tot i tenir problemes i dificultats, “té projecte”.
 
Per remarcar el perquè del “sentiment transversal” que existeix actualment al país respecte al fet que Catalunya necessita encetar un camí diferent, el president ha explicat com a exemple el fet que avui Catalunya, després de “30 anys havent estat sempre els que més hem aportat a la riquesa del conjunt de l’Estat, tenim el gran honor de ser els últims” a nivell d’infraestructures públiques.
 
 
“La dimensió d’un país no és un problema”
 
En el decurs del parlament que el president ha dirigit als empresaris aplegats a Terrassa, el cap de l’Executiu ha subratllat que les opinions que asseguren que “Catalunya quedarà aïllada per la seva dimensió” són falses i formen part d’una estratègia de voler presentar les coses de manera “completament esbiaixada”. En aquest sentit, el president ha remarcat que “la dimensió d’un país no és problema en la seva capacitat de destacar” i, com a mostra, ha explicat que, si Catalunya fos un país dins la UE, “estaria situat en el número 7 del rànquing de capacitat de crear riquesa per capita i en el número 13 en volum de creació de riquesa anual”.
 
En referència al panorama econòmic actual, el president ha volgut destacar que, malgrat les dificultats, hi ha aspectes positius, com el bon moment que estan vivint les exportacions. Artur Mas ha explicat que en els darrers dos anys, en plena recessió, “les exportacions a Catalunya han pujat pràcticament un 20% i el seu pes a Europa ha anat baixant, a canvi de pujar a molts altres països del món”. I aquesta, ha assegurat, és una mostra “d’economia innovadora i competitiva”.
 
També ha ressaltat els bons exemples que hi ha a nivell de la col·laboració entre el terreny públic i el privat i ha destacat com a exemple l’adjudicació dels concursos respecte als serveis de les TIC on “Catalunya ara és exemple a Espanya i a Europa”.
 

2  

Imatges

Nit de l'Empresari de Cecot

Nit de l'Empresari de Cecot 717

Nit de l'Empresari de Cecot

Nit de l'Empresari de Cecot 756