• El Govern acata la decisió de la Junta Electoral Central sobre els espots per les eleccions però la recorrerà
  • El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, fa notar que la JEC no entra en el fons dels espots sinó que qüestiona la competència de la Generalitat per fer campanyes de promoció del vot recollida en l’Estatut
  • Homs lamenta que s’impedeixi “l’exercici normal de la democràcia” i de l’autogovern de Catalunya i que es faci prevaldre de nou la legislació espanyola per sobre de la catalana
Portaveu Homs
El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat que el Govern” acatarà” la resolució de la Junta Electoral Central, que insta l’Executiu a retirar de forma immediata els espots de la campanya institucional per les eleccions, però que ”la recorrerà”, ja que no qüestiona els continguts dels vídeos, sinó la pròpia competència de la Generalitat per fer campanyes d’incentivació del vot.
 
“Fa la sensació que als poders públics espanyols no els agrada que consultem, que fomentem el vot”, ha explicat Homs en una compareixença davant els mitjans de comunicació. “Sembla que tinguin pànic a tot allò que pugui ser expressió democràtica a Catalunya, o hi apliquen rebuig. És molt trist perquè s’impedeix l’exercici normal de la pròpia democràcia” i de “l’autogovern”, ha lamentat.
 
En aquest sentit, Homs ha denunciat que el PP i el PSC “han impedit amb la seva acció que puguem desplegar l’Estatut en tota la seva dimensió”.
 
Finalment, el portaveu ha anunciat que el Govern no modificarà la campanya, de la qual n’ha defensat la neutralitat i la imparcialitat, perquè segons la resolució de la JEC “el Govern no en pot fer cap altra”.
 

1  

Imatges

El portaveu del Govern, Francesc Homs, durant la seva compareixença. Autor: Rubén Moreno

El portaveu del Govern, Francesc Homs, durant la seva compareixença. Autor: Rubén Moreno 888