• Més de 17.000 persones s'han descarregat fins ara l'aplicació de resultats per a telèfons intel·ligents, una novetat d'aquests comicis
1a compareixença vicepresidenta
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha comparegut a la sala de premsa del Centre de Difusió de Dades instal·lat al Parlament de Catalunya per informar de l’inici de la jornada electoral. La vicepresidenta ha explicat que no hi ha hagut cap incidència que hagi impedit la normal obertura dels col·legis electorals. Així, en el moment de la compareixença, a les 9.45 hores, les 8.130 meses electorals de Catalunya s’havien constituït sense problemes.
 
Cal recordar que, per circumscripció electoral, hi ha 5.735 meses a Barcelona; 823 a Girona; 550 a Lleida, i 1.022 a Tarragona. El total de col·legis electorals és de 2.718.
 
La vicepresidenta ha recordat que el cens electorals per a aquestes eleccions és de 5.257.252 electors, més 156.517 que són a l’estranger. Així mateix, ha explicat que hi ha 85.885 persones mobilitzades que treballen per al correcte desenvolupament de la jornada, entre efectius policials, personal de l’administració i membres de les meses.
 
Més de 7.800 efectius policials
 
El dispositiu de seguretat el formen 6.146 mossos d'Esquadra. Cal afegir-hi, a més, 1.735 efectius de policies locals i vigilants. En total, hi ha 7.881 efectius policials que treballen per vetllar per la seguretat durant la jornada.
 
Per garantir que el procés es desenvolupi amb fluïdesa i per resoldre les possibles incidències, hi ha 4.834 representants de l’Administració als col·legis electorals de tot Catalunya.
 
Els membres titulars de les meses electorals són 24.390, més 48.780 suplents.
 
Canals de difusió dels resultats
 
La Generalitat de Catalunya posa a disposició dels ciutadans i mitjans de comunicació diferents canals de difusió de les dades de participació i els resultats. Com a novetat d’aquests comicis, el Govern català facilita el seguiment dels resultats i la participació per mitjà de telèfons intel·ligents. Aquesta aplicació gratuïta, que s’anomena Parlament’12, es pot descarregar des d’aquest enllaç http://www.parlament2012.cat/ca/m/. Fins a aquest matí, 17.300 persones de 66 països diferents ja se l’han descarregat. És l’aplicació número 1 per Iphone en la categoria de “noticies” des del seu llançament.
 
D’altra banda, les dades de la jornada també es poden seguir a través del web de resultats provisionals, que s’ha posat en funcionament amb l’inici de la jornada electoral: www.parlament2012resultats.cat.

1  

Fitxers adjunts

Primera compareixença de la vicepresidenta per informar de l'inici de la jornada

Primera compareixença de la vicepresidenta per informar de l'inici de la jornada
JPG | 1804