• L’acte central del centenari del naixement de l’escriptor tindrà lloc el 23 de gener al Palau de la Música i el dirigirà Xavier Albertí
 
Comissió Executiva Any Espriu
La Comissió Executiva de l’Any Espriu s’ha reunit aquest matí i ha aprovat el programa d’activitats de la commemoració del centenari del naixement de Salvador Espriu per a la divulgació de la seva obra. En la reunió d’avui, la Comissió ha consensuat el programa d’activitats de l’Any Espriu,  l’acte central del qual tindrà lloc el 23 de gener al Palau de la Música, i comptarà amb la direcció de  Xavier Albertí.
 
Al llarg de l’Any Espriu s’organitzaran actes i celebracions de caràcter cultural, cívic i participatiu per difondre i actualitzar l’obra de l’escriptor i per recordar el seu compromís cívic. El programa aprovat avui, que es presentarà properament, inclou una quarantena d’activitats que es duran a terme en el marc l’Any Espriu. Preveu accions en diversos àmbits: musical, teatral, lectures en veu alta i recitals, festes populars, exposicions, rutes literàries, conferències, promoció de la lectura, cinema i audiovisuals, i activitats acadèmiques, entre altres.
 
Entre les accions previstes destaquen les següents:
 
-       Exposició He mirat aquesta terra, al Center de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).
-       Homenatge popular a Salvador Espriu. Tindrà lloc a Arenys de Mar el 10 de juliol, data del naixement de l’escriptor.
-       Festival Perquè un dia torni la cançó a Sinera, al port d’Arenys de Mar, sota la direcció de Lluís Danés.
-       Exposició als carrers de Barcelona i altres ciutats d’escultures inspirades en els personatges populars d’Espriu i en el món dels titelles que ell va concebre, a càrrec d’artistes catalans de relleu.
-       Exposició La Càbala i Espriu, a la Casa de Cultura de Girona i al centre  Arts Santa Mònica de Barcelona.
 
La Comissió Executiva de l’Any Espriu està formada per representants del Departament de Cultura i del Departament d’Ensenyament, i de les localitats que van tenir un paper destacat en la vida de Salvador Espriu, així com de familiars de l’escriptor. També formen part de la Comissió Executiva el comissari de l’Any Espriu, Televisió de Catalunya (TVC), Catalunya Ràdio, i el Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu.
 
 
L’Any Espriu
 
El Govern de la Generalitat va acordar el passat 15 de maig designar el 2013 com a Any Espriu amb motiu de la celebració del centenari del naixement de Salvador Espriu “per tal d’honorar la seva memòria i difondre’n l’obra i el llegat”.
 
Els objectius de l’Any Espriu són:
 
-       Difondre l’obra i la figura de Salvador Espriu arreu de Catalunya i els territoris de parla catalana.
 
-       Difondre l’obra i la figura de Salvador Espriu a Espanya i a d’altres països.
 
-       Impulsar la relectura i l’actualització de la seva obra i el seu llegat. mitjançant la participació dels creadors i les institucions de la cultura i de l’ensenyament, així com els mitjans de comunicació.

2  

Fitxers adjunts

Fotografia: Comissió Executiva Any Espriu (1)

Fotografia: Comissió Executiva Any Espriu (1)
JPG | 2171

Fotografia: Comissió Executiva Any Espriu (2)

Fotografia: Comissió Executiva Any Espriu (2)
JPG | 2353