Compareixença informativa del president Mas

President Mas: "Pel que veig, sento i parlo, això anirà bé"

query_builder   30 novembre 2012 15:57

event_note Nota de premsa

President Mas: "Pel que veig, sento i parlo, això anirà bé"

  • El cap de l’Executiu reclama “una fórmula de màxima estabilitat” perquè ens cal “un govern fort i seriós per superar la situació econòmica complicadíssima que tenim, consolidar l’estat del benestar i apostar pel dret a decidir"
  • Artur Mas ha valorat aquest matí, en una compareixença informativa, l’actualitat política després de les eleccions
El president Mas durant la seva compareixença informativa
El president Mas durant la seva compareixença informativa
El president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, ha adreçat a la població catalana “un missatge de tranquil·litat”, perquè ha dit, referint-se a les negociacions per formar un nou Govern, que “pel que veig, sento i parlo, això anirà bé”.  “La meva impressió és que pot sortir bé i el meu compromís és que així sigui, faré tot el que calgui”, ha assegurat Mas, i ha afegit: “necessitem un Govern fort i estable i, si tothom entén aquest missatge de manera clara, i és conscient del que ens hi juguem com a país, pot acabar bé”.
 
Artur Mas s’ha expressat en aquests termes durant la compareixença informativa que ha fet aquest migdia, al Palau de la Generalitat, per valorar l’actualitat política després de les eleccions al Parlament del passat diumenge.
 
El cap en funcions de l’Executiu ha defensat en la seva intervenció que “a Catalunya li convé una coalició de govern per afrontar els reptes de futur”, tal com ja s’aplica en altres estats d’Europa, com Holanda, on la primera i la segona força política han unit esforços. Tot i això, Artur Mas ha subratllat que “si aquesta fórmula ideal no és possible, ens en cal una altra de màxima estabilitat, perquè si no, no tindrem un govern fort i seriós per superar la situació econòmica complicadíssima que tenim, consolidar l’estat del benestar, i apostar per l’autodeterminació i el dret a decidir”.
 
En aquest sentit, Mas ha assegurat que en els propers dies treballarà en la recerca d’aquesta fórmula de màxima estabilitat, i ha fixat quines haurien de ser les bases d’aquestes negociacions: “claredat, amb les cartes sobre la taula; un programa conjunt, que vol dir que tothom que sigui en aquest programa ha de fer les seves aportacions però també les seves renúncies per fer-ho possible, i confiança mútua”.
 
El cap de l’Executiu ha ressaltat que el mandat rebut de les eleccions és que el futur Govern “l’ha de liderar Convergència i Unió (CiU), però amb suports permanents, no només aïllats”. “El pes de la governació ja no pot recaure en una formació sola, sinó com a mínim en dues”, ha continuat dient, i és en aquesta línia, ha assegurat, que s’han iniciat converses amb la segona força guanyadora de les eleccions, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), i també està previst fer-ho amb el Partit dels Socialistes (PSC). Tot i això, el president ha explicat que s’ha prioritzat l’acord amb els republicans “perquè s’han d’encarar els dos objectius: superació de la crisi i dret a decidir, no només un dels dos” . 
 
 
Aposta clara pel dret a decidir
 
En un altre moment de la seva intervenció, Artur Mas ha assegurat no penedir-se d’haver convocat les eleccions, tot i que els resultats no han estat favorables per a la seva formació, perquè els comicis han permès “tenir una fotografia clara de quin és l’estat d’ànim i quina és l’aposta de la societat catalana respecte a la situació actual”. Així, ha subratllat que una de les conclusions importants és que “hi ha una aposta clara, rotunda i transversal pel dret a decidir”.
 
 
Ajustament de 4.000 milions d’euros
 
Preguntat pels periodistes sobre l’ajustament de 4.000 milions d’euros que el Govern haurà de fer al 2013, el president ha recordat que són conseqüència d’haver de complir el dèficit a què obliga l’Estat espanyol, un compliment, ha dit, “absolutament injust i deslleial”. “És la imposició d’un Govern insensible amb les autonomies, insensible amb la sanitat, l’ensenyament i els serveis socials”, ha reblat. Per això, Mas ha assegurat que “seguirem liderant el discurs que no és just que se sotmeti les autonomies a uns ajustaments que el Govern central no s’aplica a si mateix”.

1  

Imatges

Compareixença informativa del president Mas

Compareixença informativa del president Mas 453

undefined
undefined
undefined
undefined