•  El cap de l'Executiu reivindica "no perdre els ideals i mirar l'horitzó per fer desfer la boira, principalment de la precarietat econòmica, l'atur i la pobresa".
  • Artur Mas ha fet aquest matí una ofrena floral davant la tomba del president Francesc Macià amb motiu del 79è aniversari de la seva mort 
El president Mas en l'homenatge a Francesc Macià
El president Mas saluda el nét de Francesc Macià durant l'ofrena floral
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reivindicat aquest matí “la decisió del poble de Catalunya que és hora de proclamar drets i exercir-los". "Anhelem posar al dia els drets que havíem tingut,  volem ser el país de sempre i plenament modern”, ha declarat el cap de l’Executiu,en el decurs de l’ofrena floral al que fou president de la Generalitat, Francesc Macià, amb motiu del 79è aniversari de la seva mort.
 
El cap del Govern  ha fet seva la cita de Francesc Macià que “ els drets dels pobles i dels homes a fer-los prevaldre no prescriuen mai”, i s’ha mostrat convençut que “si a Catalunya hi ha  una mica de boira, escamparà si sabem mirar l'horitzó, que vol dir no perdre els ideals”. “Macià deia que som ciutadans d'un poble que ha estat lliure i ho vol tornar a ser”, ha reblat.
 
Artur Mas, que ahir va prendre possessió del seu càrrec com a president de la Generalitat per segona vegada consecutiva, ha emmarcat aquesta ofrena floral davant la tomba de Francesc Macià en el “fil roig de continuïtat històrica de tots els presidents de la Generalitat”. “És un homenatge al president que ha deixat més petjada i que ha sabut combinar enfrontar-se a la realitat amb mantenir els ideals”, ha dit."
 
En aquesta línia, el president de la Generalitat ha expressat també “agraïment a tots els que en altres èpoques van ajudar a mantenir vius i plens els ideals de progrés i llibertat”. “Cal que ens comprometem a treballar fermament i eficaçment per desfer aquestes boires. Les principals són la precarietat econòmica, l'atur, la pobresa. Contribuïm entre tots a desfer-les”, ha instat.
 
El president Mas s’ha desplaçat aquest matí al cementiri de Montjuïc, on, acompanyat del conseller en funcions de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha fet una ofrena floral en nom del Govern davant la tomba del president Macià. El cap del Govern ha saludat també el nét del president Macià, Antoni Peyrí, present en l'homenatge.

“Cal aprofitar el rodatge de l’actual Govern”

Un cop realitzada l'ofrena floral i a preguntes dels periodistes sobre la composició del nou Govern, Artur Mas ha declarat que fins al proper dijous, dia 27, no se n’anunciarà els  integrants. “Ahir em vaig trobar amb els dirigents de Convergència Democràtica, Oriol Pujol, i d’Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, i en funció d'aquests i d’altres inputs formarem el Govern”. “L'actual Executiu porta dos anys en funcionament, rodat en circumstàncies complicades, i aquest rodatge cal aprofitar-lo. Hi haurà certa continuïtat”, ha afirmat.

2  

Imatges

El president conversant amb el nét de Macià

El president conversant amb el nét de Macià 793

Ofrena floral davant la tomba de Francesc Macià

Ofrena floral davant la tomba de Francesc Macià 1053