• El cap de l’Executiu assegura que el nou Executiu “neix amb musculatura política, però sense perdre qualitat ni eficàcia”
  • Artur Mas destaca que els tres reptes del nou Govern són “aixecar el país econòmicament, mantenir la cohesió social i donar la veu del poble a Catalunya perquè puguem decidir el nostre futur col·lectiu”
Foto oficial nou Govern
Els membres del nou Consell Executiu posen per a la foto oficial
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda, durant la presa de possessió del nou Consell Executiu, que aquest ha de ser un “Govern de diàleg permanent i de paraula, no de soroll ni de crits”. En aquest sentit, ha reclamat un diàleg tant a dins com a fora de Catalunya, i ha assegurat que “és necessari mantenir el diàleg institucional amb l’Estat, per moltes diferències ideològiques i de projecte que puguem tenir”. “El diàleg i les paraules hi han de ser sempre”, ha conclòs.
 
El president ha llançat aquest missatge després que els dotze membres del nou Executiu, juntament amb el secretari de Govern, hagin pres possessió del càrrec en una cerimònia institucional celebrada al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.
 
Artur Mas ha recordat que el Govern que avui s'ha constituït s’enfronta a tres grans reptes de futur. D’una banda, “aixecar el país econòmicament” i donar la volta “a la tendència de recessió i a la manca de feina al país”; de l’altra, “mantenir la cohesió social”, ja que, tal i com ha subratllat el president “és un tresor fonamental que hem de saber preservar”; i, per últim, “donar la veu del poble a Catalunya perquè puguem decidir lliurement i pacíficament quin ha de ser el nostre futur col·lectiu”.
 
Per fer front a aquests tres grans reptes de país, el president Mas ha apostat per un “Govern de decisions, capaç de decidir i, per tant, no només de paraula, sinó també de fets”, i ha demanat agafar l’exemple de l’anterior Govern en el sentit de ser un Executiu “fiable i transparent, que digui la veritat des del primer dia”.
 
També ha reclamat un “Govern autoexigent, humil en el seu comportament”, perquè les circumstàncies actuals superen les capacitats de qualsevol lideratge, i “sensible amb el patiment creixent de molta part de la població”.
 
“El Govern neix amb musculatura política, perquè els temps ho exigeixen i ho demanen, però que no ha de perdre ni un gram de qualitat ni eficàcia”, ha afirmat el president. En aquest sentit, Artur Mas ha remarcat que les dues vessants han d’anar juntes i per això ha demanat als consellers i conselleres que mantinguin “viva la flama de l’esperança, de la confiança, de la il·lusió i del compromís”.
 
 
Agraïment a un Govern eficaç
 
Un cop feta efectiva la presa de possessió dels càrrecs del nou Govern, el president ha volgut agrair molt sincerament la feina feta per tots els conselleres i conselleres de l’anterior Govern, destacant la seva “dedicació sense límits”, “el compromís total” i “l’eficàcia del Govern”, que “ha resolt molt més problemes dels que hagi pogut crear”. Artur Mas ha lloat la tasca de tot l’Executiu i ha remarcat que aquesta ha estat possible gràcies a “molta cohesió interna i a un bon clima”, dos trets que ha desitjat que continuïn presidint el dia a dia de la governabilitat.
 
Després d’agrair la feina dels consellers que ja no repetiran en el càrrec, ha donat la benvinguda als nous membres i ha assegurat que el que cal ara “és sobretot fer un gran esforç, tenir dedicació i tots els encerts possibles”. En aquest sentit, el president ha afirmat que en els propers anys hi haurà molts esculls i obstacles a superar, però ha remarcat que “hi ha possibilitats de sortir-se’n i de sortir-se’n bé”.
 
 
Els consellers que integren el nou Govern i que avui han pres possessió del càrrec són:
 
Joana Ortega, consellera de Governació i Relacions Institucionals i vicepresidenta del Govern
Francesc Homs, conseller de la Presidència
Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement
Irene Rigau, consellera d’Ensenyament
Boi Ruiz, conseller de Salut
Ramon Espadaler, conseller d’Interior
Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat
Ferran Mascarell, conseller de Cultura
Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia , Pesca, Alimentació i Medi Natural
Neus Munté, consellera de Benestar i Família
Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació
Germà Gordó, conseller de Justícia
Jordi Baiget, secretari de Govern
 

3  

Imatges

Acte de presa de possessió

Acte de presa de possessió 474

Foto oficial del nou Consell Executiu

Foto oficial del nou Consell Executiu 39

Foto oficial primera reunió

Foto oficial primera reunió 783

1  

Vídeos

Vídeo de la presa de possessió dels nous membres del Govern

1  

Fitxers adjunts

Discurs del president

Discurs del president
PDF | 87