Homs CR

Homs afirma que el Govern està disposat a "fer un primer pas pel diàleg" amb l'executiu espanyol, encara que "mai pot ser una condició" que "deixem de ser el que som"

query_builder   28 desembre 2012 12:47

event_note Nota de premsa

Homs afirma que el Govern està disposat a "fer un primer pas pel diàleg" amb l'executiu espanyol, encara que "mai pot ser una condició" que "deixem de ser el que som"

•    En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller de la Presidència ha proposat “establir una reunió quan ells vulguin entre el president Mas i Rajoy”, sempre “des del reconeixement mutu”

•    Pel que fa a l’acció exterior del Govern, Homs ha refermat la voluntat del Govern “d’anar teixint complicitats” donat que “no tenim una diplomàcia estructurada”

Francesc Homs durant l'entrevista a Catalunya Ràdio
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha reconegut que les relacions entre el Govern i l’Executiu de Rajoy no ”poden continuar així”. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, Homs ha afirmat que “hem de trobar la manera de construir uns espais de diàleg que ara no s’albiren però que hi han de ser en el futur. Perquè ni nosaltres deixarem de ser el que som ni ells poden continuar negligint com ara”. En aquest sentit, Homs ha afegit que s’han de trobar solucions a mig termini i ha remarcat que “estem disposats a fer un primer pas pel diàleg” i “establir una reunió quan ells vulguin entre el president Mas i Rajoy” però sempre “des del reconeixement mutu”. “Ens hem de posar a dialogar igual que hem de buscar diàleg a les institucions europees” ha dit el conseller.
 
Sobre les relacions exteriors del nou Govern, Homs ha comentat que tot i que “no tenim una diplomàcia estructurada”, hi ha dos àmbits d’actuació, “un en el terreny més polític a través dels grups parlamentaris a nivell europeu, i després la presencia a nivell individual de catalans al món”, la qual cosa ha permès “anant teixint complicitats”. El titular del departament de Presidència ha afegit que és el president Mas “qui portarà el pes de l’acció exterior” i que al costat tindrà al conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, “una molt bona carta de presentació com a Govern i com a país”.
 
Quant a l’estratègia espanyola respecte de l’economia catalana, Homs ha assegurat que “ja fa molts anys que ens ofeguen. Ens tenen sotmesos fa dècades a un dèficit fiscal inexplicable i constant”. Sobre aquesta qüestió, el conseller ha afegit que “quan a la vida fas coses sense cap ni peus com exigir objectius de dèficit que en la seva anàlisi més freda ja es veu que són impossibles, això s’acaba girant en contra”, referint-se a l’actitud del govern espanyol.
 
Pel que fa a la nova legislatura que va començar ahir oficialment amb la presa de possessió dels membres del nou Govern, Homs ha afirmat que “tenim el propòsit de fer front a la crisi amb les eines disponibles, dir les coses pel seu nom, explicar a la ciutadania les circumstancies i donar la veu al poble perquè pugui decidir”
 

1  

Imatges

Fotografia de Francesc Homs durant l'entrevista

Fotografia de Francesc Homs durant l'entrevista 582

undefined
undefined
undefined
undefined