• Artur Mas ha assistit aquest vespre al partit de futbol que ha enfrontat les seleccions de Catalunya i Nigèria
  • En l’últim partit de Johan Cruyff com a seleccionador, el cap de l’Executiu destaca que “ha donat prestigi i projecció a la selecció”
El president Mas saludant a Johan Cruyff, en acabar el seu últim partit com a seleccionador de Catalunya
El president Mas saludant a Johan Cruyff, en acabar el seu últim partit com a seleccionador de Catalunya
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest vespre que, “si Catalunya va fent un procés de normalitat democràtica, des del punt de vista del dret a decidir, de poder constituir-se en algun moment com un Estat, etc. és evident que també hi hauria un reconeixement esportiu a nivell internacional”.
 
El cap de l’Executiu ha llançat aquest missatge des de l’estadi de Cornellà-El Prat, fins on s’ha desplaçat per donar suport a la selecció catalana de futbol, en el partit que ha disputat contra Nigèria. La cita esportiva també ha servit per presentar la segona equipació de la selecció.
 
En resposta a les preguntes dels periodistes, el president ha reconegut que l’oficialitat de les seleccions “encara està lluny”, perquè com s’ha demostrat en els últims anys “no ens ho posaran fàcil”. Tot i això, el president Mas ha destacat el bon nivell que ha demostrat Catalunya en el terreny de joc, “clarament superior, jugant contra una de les millors seleccions africanes”, i ha subratllat que aquest fet demostra que “si Catalunya pogués tenir un reconeixement internacional molt més gran del que té, i fins i tot oficial, estaria a la primera línia del futbol mundial”.

El president també ha volgut agrair la feina de Johan Cruyff, que avui ha disputat l’últim partit com a entrenador de la selecció, remarcant que una figura com ell, reconegut a nivell mundial en el món del futbol, “ha donat prestigi i projecció a la selecció, i això és d’agrair”.

Per últim, Artur Mas ha destacat el bon ambient que ha presidit en tot moment el partit entre Catalunya i Nigèria, tot i lamentar els problemes circulatoris que han dificultat que molta gent pogués arribar a temps a l’estadi.
 
A més del president Mas, al partit també hi han assistit el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Andreu Subies, que ha lliurat al president Mas una samarreta de la segona equipació de la selecció catalana, que portava gravada el seu nom; el conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau.

2  

Imatges

Artur Mas saludant a Johan Cruyff

Artur Mas saludant a Johan Cruyff 727

El president entregant la copa a la selecció de Nigèria

El president entregant la copa a la selecció de Nigèria 1438

1  

Fitxers adjunts

Presentació de la segona equipació de la selecció

Presentació de la segona equipació de la selecció
JPG | 959