Govern

President Mas: "Ara que Catalunya salpa ens hem de proveir de bones guies i una de les millors és la de Salvador Espriu"

query_builder   23 gener 2013 23:40

event_note Nota de premsa

President Mas: "Ara que Catalunya salpa ens hem de proveir de bones guies i una de les millors és la de Salvador Espriu"

  • El cap de l’Executiu subratlla que el poeta és “un referent de compromís amb una causa, amb un poble, amb els mots, amb una llengua i amb el seu país”
  • Artur Mas ha presidit, aquest vespre, l’acte d’obertura de l’Any Espriu 2013
El president Mas durant l'acte d'obertura de l'Any Espriu 2013
El president a l'acte d'obertura de l'Any Espriu
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest vespre que “Catalunya està en un procés de transformació” i que en aquest nou camí que el país emprèn el llegat de l’obra de Salvador Espriu és “una molt bona guia per al que hem de fer a partir d’ara”.   
“Ara que Catalunya salpa ens hem de proveir de bones guies i una de les millors és la de Salvador Espriu”-ha advertit el president en l’obertura de l’Any dedicat al poeta, que s'ha celebrat al Palau de la Música Catalana.
 
En aquest context, el cap de l’Executiu s’ha referit a la votació que avui ha tingut lloc al Parlament de Catalunya de la Declaració de sobirania i del dret a decidir del poble català com “un dia històric” i ha recordat que “darrere de les transformacions de les realitats hi ha una certa transformació i canvi de les mentalitats”. En el decurs de l’acte, el cap de l’Executiu ha afirmat que el poeta català “és un referent ètic”, però sobretot “un referent de compromís amb una causa, amb un poble, amb els mots, amb una llengua i amb el seu país”. I ha aprofitat la seva intervenció per defensar que el compromís del poeta es va fer evident quan va renunciar al seu reconeixement professional per l’exercici del seu compromís exemplar i de la seva identificació amb Catalunya i la causa catalana.
 
El president de la Generalitat ha presidit aquest acte que dóna el tret de sortida de l’Any Espriu 2013, acompanyat dels consellers de la Presidència, Cultura i Ensenyament, Francesc Homs, Ferran Mascarell i Irene Rigau, respectivament, i de l’alcalde de Barcelona, entre d’altres personalitats.
 
L’espectacle teatral, musical i poètic basat en la vida, l’obra i la figura de Salvador Espriu ha estat dirigit per Xavier Albertí. En el decurs de l’acte Miquel de Palol ha fet una glossa de l’escriptor i hi han participat els poetes Manuel Forcano, Josep Pedrals, Josep M. Sala-Valldaura i Jordi Vintró; els actors Carme Sansa, Fina Rius, Mercè Arànega, Màrcia Cisteró, Chantal Aimée, Enric Majó, Jordi Boixaderas, Josep M. Pou, Pep Tosar i Pere Arquillué, i els músics Sílvia Pérez Cruz, Toti Soler, Marisa Martins, Mac McClure i el Cor del Gran Teatre del Liceu.
 
L’Any Espriu difondrà l’obra i la figura de Salvador Espriu arreu de Catalunya i fora del país, a través d’exposicions, publicacions d’obres, espectacles musicals i teatrals, produccions audiovisuals i simposis.
 
El Govern de la Generalitat va acordar designar el 2013 com a Any Espriu amb motiu de la celebració del centenari del naixement de l’escriptor, nascut a Santa Coloma de Farners el 10 de juliol del 1913.
 
 
Nota: S’adjunta informació sobre les activitats previstes per a l’Any Espriu. Més informació sobre l’Any Espriu: www.anyespriu.cat
 
 
 

1  

Imatges

Foto acte d'obertura de l'Any Espriu

Foto acte d'obertura de l'Any Espriu 389

1  

Fitxers adjunts

Activitats de l'Any Espriu 2013

Activitats de l'Any Espriu 2013
PDF | 111

undefined
undefined
undefined
undefined