• El conseller de la Presidència creu que el Govern central actua més com "un buròcrata que un demòcrata" davant la decisió de demanar un informe a l’advocat de l’estat sobre la declaració de sobirania aprovada pel Parlament
  • El portaveu del Govern també ha explicat que l’executiu estudiarà si la proposta de llei d’unitat de mercat que avui ha aprovat el Consell de Ministres és una excusa per minvar l’autogovern
El portaveu Homs a Ripoll
El portaveu del Govern, Francesc Homs, lamenta que l’executiu estatal hagi decidit demanar un informe a l’Advocacia de l’estat sobre la declaració de sobirania i del dret a decidir aprovada dimecres al Parlament. Ha afegit: “cada expressió democràtica que es fa des de Catalunya, l’únic que se li acut (al Govern central) és mirar si ho ha de portar als Tribunals”. Homs s’ha mostrat preocupat que el Govern espanyol no abordi la declaració en termes d’anàlisi polític, i no entengui que  darrera d’aquesta expressió hi ha democràcia i una immensa majoria del poble de Catalunya. Destaca que és “desconcertant la poca coherència que té el govern espanyol a l’hora d’abordar la qüestió catalana i la poca consistència”. Per tot això, Homs ha conclòs que el Govern central actua més "com un buròcrata que com un demòcrata" i  aquesta actitud denota “baixa qualitat democràtica”.
 
Pel que fa la proposta de llei d’unitat de mercat, el portaveu del Govern ha explicat que analitzaran si realment respon a facilitar que l’economia vagi bé, no trepitja competències i preserva l’autogovern. Ha recordat que Catalunya ha engegat tota una feina de simplificació normativa amb les lleis Òmnibus i aquesta llei d'unitat de mercat no ha d interferir en aquesta feina ni en les competències de la Generalitat. El conseller Homs ha afirmat que aquesta llei aprovada avui  “destil·la un fons, que és coherent amb el discurs que està fent el govern del PP, que és aquella sensació que l’autogovern fa nosa”. Homs ha assegurat que des del Govern es mirarà que “a l’hora de la veritat, la lletra menuda no acabi sent més burocràcia”.
 
El conseller de Presidència ha fet aquestes declaracions des de Ripoll on presideix l’acte de lliurament de Premis Ripollès Líders 2012. En arribar, el conseller de Presidència ha firmat el llibre d’honor de l’Ajuntament de Ripoll.

1  

Imatges

Imatge del portaveu signant el llibre d'honor ajuntament de Ripoll

Imatge del portaveu signant el llibre d'honor ajuntament de Ripoll 337