·       El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha volgut deixar clar que l’executiu català “no acceptarà passivament” la nova ofensiva estatal, i que utilitzarà tots els mitjans per evitar qualsevol ingerència en les competències catalanes.
 
·       Puig anuncia que mantindrà diàleg amb el sector per tal que imperi el model català fins que no estigui aprovada aquesta nova Llei.
 
·       Segons el conseller, queda demostrat que el model espanyol no representa cap element positiu per la dinamització econòmica del sector.
 
 
El Govern “impulsarà un nou projecte de Llei per protegir el model comercial de Catalunya”. Així ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, després que el Govern espanyol hagi fet públic la interposició d’un recurs d’inconstitucionalitat contra el decret-llei de mesures d’Horaris Comercials i determinades activitats de promoció. El conseller ha advertit que la Generalitat “utilitzarà tots els mitjans per evitar ingerències en les competències de la Generalitat. “
 
Puig, que ha comparegut davant els mitjans de comunicació, acompanyat del secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, i del director general de Comerç, Josep Maria Recasens, ha anunciat que el Departament portarà al Govern un projecte de Llei que recull la literalitat del decret Llei impugnat pel Govern espanyol. Aquest projecte de Llei es tramitarà al Parlament pel procediment d’urgència, seguint el mandat de la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya del passat 3 de desembre de 2012, que va convalidava la normativa catalana.
 
El conseller ha advertit que “darrere aquest nou atac competencial hi ha una defensa jacobina de la uniformitat” i ha assegurat que el que fa el Govern Central “no és una defensa de la unitat de mercat sinó una defensa de la uniformitat de l’Estat”.  Davant d’això, Puig ha adversitat que “aquesta no és la nostra opció i no estem disposats a què ens la imposin”, ha insistit.
 
D’altra banda, el mandatari català ha assenyalat que “no es tracta d’un xoc de legitimitats” sinó de “defensar als consumidors, als comerciants, als empresaris i  als treballadors”.  Per ell, el model que vol imposar l’Estat espanyol “no és el què més dinamitza l’economia del sector”  tal i com demostren les mateixes xifres de l’Instituto Nacional de Estadística. “El seu model  no representa una major ocupació en el sector, ni un increment de les vendes ni tampoc representa una millora en les condicions salarials dels treballadors assalariats i autònoms”, segons Puig.
 
Puig ha acusat al Govern central de “no entendre el què és diàleg”. En aquest sentit, el conseller ha explicat que, “mentre el Govern català ha plantejat un conflicte de competències en el sí de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat per la seva intromissió amb el Real Decreto Ley 20/2012, de 16 de juliol, el Govern de Madrid no ha respectat aquest tràmit i ha optat directament per presentar recurs davant el Tribunal Constitucional. “És el Govern de Madrid el què no demostra voluntat de diàleg”, ha sentenciat el conseller.