•  El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest migdia l’última fase de la rehabilitació de les Drassanes Reials de Barcelona
  • Artur Mas defineix Catalunya com “un país amant de les normes i les lleis, del diàleg i el consens”
Inauguració de les Drassanes
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquest migdia que “Catalunya és un país que està salpant, amb la voluntat de fer una nova singladura”, i, seguint amb el símil mariner, ha advertit que aquest nou camí “no serà gens fàcil, hi haurà molts obstacles, ones molt altes i fins i tot embravides,  i amb gent que farà tot el possible perquè el vaixell no segueixi el seu rumb, però si el país té consciència que aquest s’ha de seguir, ho farem i podrem vèncer les dificultats”.
 
El cap del Govern s’ha referit així al futur de Catalunya en el decurs del seu parlament inaugural de l’última fase de les obres de restauració de les Drassanes Reials de Barcelona, que ha tingut lloc aquest migdia, a la seu del Museu Marítim. En aquesta línia, el president s’ha mostrat convençut que aquesta nova singladura es podrà mantenir “amb l’esperit de la gent que va fer aquestes Drassanes, un esperit de mentalitat oberta, projectada cap a l’exterior”.
 
Artur Mas ha subratllat en la seva intervenció la capitalitat i el lideratge que Catalunya i , per tant, Barcelona, ha exercit a la Mediterrània al llarg de la història. El president ha recordat que, quan es van construir les Drassanes de Barcelona, “Catalunya era la primera potència de la Mediterrània, i exercia el lideratge d’una manera molt civilitzada, perquè en aquell moment ja érem un país amant de les normes, de les lleis, del dret, i amant del diàleg i el consens”.
 
“Avui podem dir que aquella capitalitat i lideratge a nivell mediterrani l’hem recuperat i l’estem exercint encara que són moments difícils, en una Mediterrània convulsa”, ha dit el cap de l’Executiu, qui ha atribuït al Port de Barcelona gran part d’aquest èxit. “El Port de Barcelona s’ha convertit en el primer port de la Mediterrània des del punt de vista de tenir al darrere un país industrial, i està cridat a exercir més aquest lideratge a mesura que es vagin fent les infraestructures ferroviàries que calen, connectades amb Europa”. “El Port serà un bon reflex, un bon termòmetre d’aquesta activitat internacional de la indústria i l’economia catalanes”, ha reblat.
 
El president Mas ha volgut felicitar també a tots els que han intervingut en les obres de rehabilitació de les Drassanes, “perquè han fet una obra d’artesania des de molts punts de vista, i han fet reeixir aquest conjunt arquitectònic”.
 
A més del cap de l’Executiu, han participat en aquest acte el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el president de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Sixte Cambra, i el subsecretari del Ministeri de Foment, Mario Garcés Santagustín. També hi eren presents el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l’expresident de la Generalitat, José Montilla.
 
 
17 milions d’euros d’inversió
 
L’última fase de les obres de les Drassanes Reials de Barcelona s’ha realitzat entre el 2010 i el 2012 i ha tingut un cost de 17 milions d’euros, provinents de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Foment. Aquesta darrera intervenció s’ha efectuat en una superfície total de 9.000 m². S’ha fet, per exemple, la rehabilitació integral de la teulada, la climatització de les naus centrals, l’anivellament del paviment, la construcció d’una nova biblioteca marítima, un nou centre de documentació, una sala per a activitats didàctiques i una sala de reserves amb les característiques necessàries per a la conservació de les peces.
 
Les obres han consistit en la realització de tres grans projectes de remodelació que s’han fet coincidir en el temps: la millora dels pavellons més grans de l’edifici, coneguts com les Grans Naus; la rehabilitació dels contraforts de l’Avinguda de les Drassanes, i la restauració de tres elements del conjunt arquitectònic com són el Portal de la Pau, la Casa del Governador i la Casa de Manteniment.  Dins el pressupost s’hi ha inclòs també les intervencions arqueològiques i els estudis de recerca i investigació del conjunt arquitectònic.
 
 
 
 
 
 

1  

Imatges

Foto de grup

Foto de grup 876

1  

Fitxers adjunts

Visita al Museu

Visita al Museu
JPG | 1006