En relació a la informació explicada ahir pel conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, relacionada amb els informes contractats per la Generalitat i que puguin fer referència a l’empresa Método 3, informem que fins aquests moments la Generalitat té coneixement del següent:
 
1.      Estudi La realitat socioeconòmica de les explotacions dedicades al cultiu de l’avellaner a Catalunya, de l’any 2007, encarregat pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural. Import 30.000 euros. Procediment negociat.
 
2.      Estudis i informes que s’han encarregat i sobre els quals no hi ha informació precisa i s’està fent la recerca corresponent:
 
          a.    Servei de consultoria tècnica i de seguretat (2007)
 
          b.    Estudi sobre requalificació de terrenys rústics (2007)
 
          c.    Informe encarregat per la Direcció General d’Energia, en aquell moment dins
                del Departament d’Economia (2009)
 
Cal destacar que, des de l’any 2011, tots els contractes menors (de menys de 18.000 euros) queden   totalment registrats a través del gestor electrònic de la contractació, implantat a tots els departaments del Govern de la Generalitat, i que supervisa l’Oficina de l’Avaluació i Control de la Contractació, que depèn del Departament de la Presidència. A banda de permetre tenir un control estricte de tota la contractació dels departaments, la posada en marxa d’aquest registre electrònic ha permès guanyar en transparència.
 
Disposar d’aquest registre ha facilitat que, de manera ràpida, es pugui confirmar que des de 2011 i fins ara el Govern de la Generalitat no ha fet cap contracte amb l’empresa Método 3. La tasca de comprovar contractes anteriors a l’any 2011 és més lenta i complicada, atès que la informació roman en cadascun dels organismes contractats.
 
3.      L’empresa Método 3 va concórrer en convocatòries de subvencions de lliure concurrència, que no formen part de la recerca que el Govern està realitzant.
 
Tal com va anunciar el conseller i portaveu, a mesura que es vagi  disposant de més informació, serà facilitada.