GOVERN

COMERÇ

El conseller Puig demanarà immediatament l'aixecament de la suspensió cautelar que el Tribunal Constitucional ha dictat contra el decret llei d'horaris comercials

query_builder   27 febrer 2013 20:25

event_note Nota de premsa

COMERÇ

El conseller Puig demanarà immediatament l'aixecament de la suspensió cautelar que el Tribunal Constitucional ha dictat contra el decret llei d'horaris comercials

 
·          El conseller anuncia una proposició de llei per defensar el model d’horaris i de rebaixes de Catalunya
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha anunciat que el Govern sol·licitarà immediatament l’aixecament de la suspensió cautelar que el Tribunal Constitucional ha dictat contra el decret llei , que regula els horaris comercials a Catalunya. Puig ha lamentat que, amb la decisió del TC,  “s’entra en un període d’inseguretat jurídica”, i ha anunciat l’entrada al Parlament d’una proposició de llei, que es tramitarà de la manera més ràpida possible, “per defensar el model d’horaris i de rebaixes de Catalunya, que és el de proximitat, de conciliació i de diversitat de formats”.
 
El conseller ha emmarcat que la decisió del TC dins d’una ofensiva del Govern central contra el model de comerç català, “que és un bon model des del punt de vista de l’autogovern i des del punt de vista de l’eficàcia, que respon a la nostra realitat urbana, de proximitat, de model de convivència i d’estructura empresarial”. En aquest sentit, Puig ha reconegut que l'accpetació del recurs “pot dinamitar el model català”, i per això ha afegit que el Govern recomana que es reconeguin les lleis catalanes, malgrat la suspensió.
 
Segons el conseller, en l’actualitat es dóna una situació de diferents interpretacions jurídiques, algunes de les quals fan vigent la llei de comerç catalana del 2004 i d’altres, la llei espanyola, “que és un model desregulat”. Puig ha assenyalat que, davant de possibles incompliments de la norma catalana, el Govern aixecarà acta per actuar en conseqüència tan bon punt es resolguin els dubtes jurídics o s’aixequi la suspensió.
 
A més, el conseller ha recordat que el model català de comerç “no és proteccionista, sinó que és similar al d’altres països europeus”, i ha recordat que el sector del comerç a Catalunya està suportant millor la crisi que altres models més liberalitzats, com el de Madrid.
undefined
undefined
undefined
undefined