• El cap de l’Executiu ha presidit aquest migdia la Festa de l’Arbre 2013 de Tàrrega, al Parc de Sant Eloi
El president Mas saludant alguns dels aliumnes que han participat a la Festa de l'Arbre de Tàrrega
El president Mas saludant alguns dels aliumnes que han participat a la Festa de l'Arbre de Tàrrega
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest matí que Catalunya ha de ser ferma en el seu projecte de país, però sense perdre els valors cívics que l’han caracteritzat sempre. “Per molt que cridin, insultin i facin el que vulguin, nosaltres hem de mantenir el nostre esperit i els nostres valors, que són el pacifisme, la bona convivència, l’esperit de diàleg i la voluntat de consens i acord”, ha assegurat el president.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions a la Festa de l’Arbre 2013 de Tàrrega, l’acte central de la commemoració del centenari de l’Associació Amics de l’Arbre, que fa cent anys que es dedica a impulsar i conservar el Parc de Sant Eloi.
 
Durant el parlament institucional que ha fet després de visitar el parc, el president ha establert un paral·lelisme entre els impulsors d’aquesta zona verda i el projecte que ara té per davant el país, assegurant que aquelles persones “van demostrar que quan hi ha prou gent que creu en un determinat projecte i va unida, les coses poden sortir”.
 
“Ara a Catalunya, d’una forma o altra, també estem plantant un arbre que esperem que sigui ben fort, i, sobretot, ben arrelat, que no se l’emporti cap ventada i que, a més a més, sigui un arbre que miri cap amunt”, ha declarat Artur Mas.
 
Per aquest motiu, el cap del Govern ha demanat als catalans i catalanes confiança i esperança en el futur perquè “per molt forts que siguin els vents que vénen de l’altre costat, si tenim l’esperit dels que van plantar els arbres de Tàrrega fa cent anys, aquests vents passaran, però no ens tombaran ni ens trencaran les branques, i encara menys les nostres arrels”.
 
El president ha visitat el parc, una zona verda de 17 hectàrees d’extensió i més de 20.000 arbres, acompanyat de l’alcaldessa del municipi, Rosa Maria Perelló; el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep M. Pelegrí; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el delegat territorial de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; el president de l’Associació Amics de l’Arbre de Tàrrega, Jaume Aligué, i el director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa.
 
A continuació, s'ha fet una plantada d‘arbres en què hi han col·laborat 50 entitats locals i també el president, l’alcaldessa i el president dels Amics de l’Arbre, que han plantat un pi. Ho han fet acompanyats d’Andrea Cots, de 104 anys, que va formar part del grup d’alumnes que, fa un segle, van plantar els primers pins del parc i que el president ha assegurat que “és un símbol d’aquella generació que, per estima a la terra, a la natura i als valors cívics, van fer aquelles primeres passes per crear el que després ha estat aquest parc”.
 
En acabar, el president i diversos alumnes dels centres educatius de Tàrrega han plantat el roure del centenari, cedit per l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre, i s’ha procedit a la inauguració de la Font dels Escolars, en homenatge als alumnes dels centres educatius de la ciutat que van plantar i apadrinar els primers exemplars del turó.

2  

Imatges

Festa de l'Arbre 2013

Festa de l'Arbre 2013 595

Festa de l'Arbre 2013

Festa de l'Arbre 2013 729