El president Mas, amb Carles Viver i Pi-Sunyer, aquesta tarda al Palau de la Generalitat

#12

El president Mas nomena els integrants del Consell Assessor per a la Transició Nacional

query_builder   22 març 2013 21:05

event_note Nota de premsa

#12

El president Mas nomena els integrants del Consell Assessor per a la Transició Nacional

  • El consell estarà presidit per Carles Viver i Pi-Sunyer, i en formaran part persones de reconegut prestigi en diferents disciplines
  • La constitució d’aquest organisme es farà després de la propera Setmana Santa
Infografia
El president de la Generalitat, Artur Mas, signarà la setmana vinent la resolució en què nomena tretze dels 15 membres del Consell Assessor per a la Transició Nacional. Formaran part d’aquest consell persones de reconegut prestigi en diferents disciplines i que estan disposades a aportar la seva expertesa, qualificació i prestigi personal, amb l’objectiu que, tal i com estableix el decret de creació d’aquest òrgan, es puguin identificar i impulsar estructures d’Estat, i tots els aspectes necessaris per dur a terme la consulta sobre el futur estatus polític de Catalunya.
 
El Consell Assessor per a la Transició Nacional està presidit per Carles Viver i Pi-Sunyer, director de l’Institut d’Estudis Autonòmics. La vicepresidenta és la catedràtica d'Hisenda Pública, Núria Bosch, i també en formen part:
 
- Enoch Albertí i Rovira, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona.
 
- Germà Bel i Queralt, catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona.
 
- Carles Boix i Serra, catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Princeton (EUA).
 
- Salvador Cardús i Ros, professor de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i periodista.
 
- Àngel Castiñeira i Fernández, director de la Càtedra Lideratges i Governança Democràtica i del Departament de Ciències Socials d’ESADE-URL. 
 
- Francina Esteve i Garcia, professora de Dret Internacional Públic i Dret de la Unió Europea de la Universitat de Girona.
 
- Joan Font i Fabregó, empresari.
 
- Rafael Grasa, professor de Relacions Internacionals de la UAB.
 
- Pilar Rahola i Martínez, periodista i escriptora.
 
- Josep Maria Reniu i Vilamala, professor de Ciència Política de la Universitat de Barcelona.
 
- Ferran Requejo i Coll, catedràtic de Ciència Política de la Universitat Pompeu Fabra.
 
- Joan Vintró i Castells, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona.
 
El Consell Assessor per a la Transició Nacional, que es constituirà després de la propera Setmana Santa, tindrà les funcions que ja estan detallades en el decret de constitució aprovat pel Govern el 12 de febrer passat:
 
- Analitzar i identificar totes les alternatives jurídiques disponibles sobre el procés de transició nacional.
 
- Assessorar el Govern sobre la identificació de les estructures estratègiques per al funcionament futur del Govern i de les institucions catalanes, i optimitzar-ne els recursos disponibles.
 
- Proposar actuacions i impulsar la difusió del procés de transició nacional entre la comunitat internacional i identificar-ne suports.
 
- Assessorar el govern per desplegar les relacions institucionals a Catalunya per tal de garantir el conjunt del procés.
 
El Consell Assessor per a la Transició Nacional estarà adscrit al Departament de la Presidència, que li donarà suport administratiu i logístic, i estarà coordinat pel titular d’aquest Departament, conseller Francesc Homs, d’acord amb la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.
 
De la mateixa manera que els altres consells assessors sobre aspectes principals de l’acció política a Catalunya, els membres del Consell per a la Transició Nacional no rebran remuneració. Per tant, la seva creació i funcionament no representarà cap cost addicional per l’administració de la Generalitat.
 

1  

Fitxers adjunts

Infografia en PDF

Infografia en PDF
PDF | 178

undefined
undefined
undefined
undefined